Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ ШИПТАРСКИ ЛОБИСТА: Његов циљ је - Косово у НАТО! (ВИДЕО)

Албанци су на Косову и Метохији апсолутно сви задовољни овим планом на који је пристао Александар Вучић. Шта ради наш председник? Он се бори да Шиптарима да државу, а да Срби преко заједнице српских оптштина добију културну аутномију у оквиру те независне државе, изјавио је Марко Јакшић, члан председништва Народног покрета „Отаџбина“ и један од истакнутих лидера Срба са Косова и Метохије, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Марко Јакшић (Фото: Јутјуб)

Он је подсетио да према Резолуцији 1244 и према нашем Уставу, Албанцима нудимо широку аутономију.

- А ова прича око ЗСО, ту је помало питање трговине, они као неће, па хоће, па опет неће, па им се нуди 15 форми да они то прихвате. Преко ЗСО треба да се направи дефинитиван раскид са државом Србијом, кад смо све дали, судство, полицију, телекомуникације, дали војску итд., остало је још да здравство, просвету, културу, препустимо Приштини. Јер како каже Вучић, како иде финансирање? Тако што Београд даје паре Приштини, а Приштина пребацује паре Заједници српских општина, што значи дефинитиван раскид Срба са својом државом Србијом – упозорава Јакшић.

Он је оптужио Вучића да је „шиптарски лобиста“ и да спроводи план да Косово постане чланица НАТО пакта.

- Српски народ на КиМ је схватио да је тај раскид настао онога момента када су српске судије положиле заклетву на Устав самопроглашене Републике Косово испред Хашима Тачија. Схватили су да је то дефинитиван раскид са државом Србијом, и да их председник Србије води у Велику Албанију. Један велики део света је отишао, мојих комшија сународника, са којима сам седео, дружио се, више нису ту – навео је лидер Срба са КиМ.

Јакшић је изнео једноставну и хиљадама година познату идеју рекавши да на све репресивне мере Приштине према Србима, попут хапшења Срба за наводне ратне злочине и забране уласка аутомобила са српским таблицама градова са Косова и Метохије, треба одговорити – реципроцитетом.

- Они хапсе Србе са циљем да протерају преостали српски народ. А држава Србија треба да покрене процесе за злочине ОВК, па ће некад неко доћи на неку границу Србије, па ћемо да га хапсимо. Мора Србија да иде на принцип реципроцитета, ви сте господо ухапсили наше, ми ћемо да хапсимо ваше – указао је Јакшић на једноставан принцип који српским властима не пада на памет.

Јакшић је констатовао да „немамо будућност ако немамо метод реципроцитета, него пуштамо да они раде шта хоће“.

- Ако они не пуштају наше таблице, Србија не треба да пушта њихове таблице. Имајући у виду географску позицију, више ће они да буду оштећени него Срби. Када би то Србија увела, против Куртија би за десет дана избиле такве демонстрације да би у Приштини пала власт – указао је он.

Уместо тога, имамо хапшења Срба у Београду који се противе независности Косова, а какви се притисци и претње спроводе према Србима на самом Косову и Метохији да се не противе плановима Вучића, можете погледати у емисјии на каналу Прави договор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА