Најновије

ДВЕРИ, НАДА И ЗАВЕТНИЦИ: Вучић прихватио све оно што је говорио да неће прихватити

Лидери опозиционих посланичких група Двери-Патриотски блок, коалиције НАДА и Заветници окупили су се данас испред зграде РТС и накратко блокирали саобраћај у Таковској улици, како би, како су рекли, изразили незадовољство француско-немачким споразумом за решење питања Косова и Метохије.

Не капитукацији (Фото: Двери)

"Наши захтеви су јасни, једини начин да се предупреди нешто што нико не жели, јесте Вучићева оставка. Морају да се распишу ванредни избори на свим нивоима, то је једино легитимно и једино демократско средство за сваку земљу када се она нађе у овако дубокој политичкој кризи", рекао је председник Нове демократске странке Србије Милош Јовановић.

Он је додао да су они спремни да, иду до краја, а то подразумева одлазак Александра Вучића и нормализовање ситуације у земљи, где ће после, како је додао, већински одлучити у ком правцу земља треба да иде.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да су блокирали саобраћај испред зграде РТС да би указали да је дошло време да проговори и друга страна о ономе што се у Србији дешава, о француско-немачком споразуму, о западном ултиматуму и о неовлашћеном прихватању свега тога од стране председника Републике.

"Ми мислимо да ће нашим блокадама бити блокирани сви они који крше Устав, који издају КиМ, који су спремни на капитулацију, који прихватају западне ултиматуме, који не дозвољавају реалне расправе ни у Парламенту и који мисле да на тај начин могу да преваре овај народ", рекао је Обрадовић.

Председница српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да је председник Србије у Охриду прихватио све оно што је говорио да неће прихватити, а то је оно што су биле, како је рекла, основне тачке споразума.

"Ми смо одлучни у ономе што смо на почетку дефинисали као циљеве националног друштвеног и политичког окупљања. Нећемо одступити ни један корак од одбране уставног поретка. Бранећи КиМ, ми бранимо целокупну државу Србију. У овом тренутку непријатељској колони придружио се и председник Републике", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Они су најавили да ће у петак, 24. марта, блокирати све општинске и градске управе широм Србије, чиме би се, како су рекли, послала порука свих оних који се не слажу са прихватањем француско-немачког ултиматума.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА