Најновије

КИНЕСКА АМБАСАДА У БЕОГРАДУ: Политичари у Приштини да прекину маневрисање по питању Тајвана

Kинеска амбасада у Београду огласила се поводом посете бившег премијера Kосова Авдулаха Хотија Тајвану, када је предводио међупартијску групу Скупштине Kосова и његове поступке окарактерисала као подршку сецесионизму, преносе Новости.

Кина (Фото: Pixabay)

Из амбасаде Народне Републике Kине у Београду кажу да су Приштински политичари "посетом кинеском региону Тајван отворено подржали сепаратистичке снаге".

„Ова акција озбиљно нарушава национални суверенитет и територијални интегритет Kине и грубо се меша у кинеске унутрашње ствари, чему се кинеска страна одлучно противи. Тајван је неодвојиви део кинеске територије и питање Тајвана је чисто унутрашња ствар Kине и у њега се не могу мешати никакве спољне силе“,  речено је из амбасаде.

Додаје се да је принцип једне Kине призната основна норма међународних односа и универзални консензус међународне заједнице.

„Kинеска страна оштро упозорава дотичне политичаре у Приштини да одмах прекину своје политичко маневрисање по питању Тајвана, престану да шаљу било какве погрешне сигнале сепаратистичким снагама 'независности Тајвана' и престану да се понашају као пиони 'независности Тајвана' и анти-кинеских снага", истичу из кинеског посланства.

Kинеска страна позива институције у Приштини да се придржавају принципа једне државе и престану да поткопавају суштинске интересе Kине.

"Желели би да нагласимо да је одлучност Kине да чува национални суверенитет и територијални интегритет непоколебљива и да сваки покушај било које силе да игра на 'карту Тајвана' неће успети", закључују из амбасаде Kине.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА