Најновије

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ АМЕРИЧКОГ ПЛАЋЕНИКА! Борио се за Украјину, па прешао код Руса, ово га је згрозило (ВИДЕО)

Када је Русија напала Украјину у фебруару прошле године, и страни борци су решили да учествују како би одбранили земљу. Међу њима је био Џон Мекинтајр (25) амерички ветеран који је подстакнуо и колеге Џонија Алабама или Бама, који су се заузели и придружили се међународној легији територијалног браниоца фебруара 2023. године, Мекинтајр је седео у ресторану у Москви и разговарао са новинарем из руске мреже под контролом државе РТ о својој одлуци.

Мекинтајр је први познати страни борац који је прешао непријатељске линије да се придружи Русији. У РТ интервјуу тврдио је да је отишао у Украјину са намером да што дуже остане у рату, али је био шокиран да су многи од њих "били нацисти" који су имали чак и тетоваже нацистичких симбола, поручује Мекинтајер.

Два легионара који су директно радили са Мекинтејером су рекли да је била грешка што су се прикључили и да је он нестабилна особа која је заправо пустошила у Украјини и избачен је из легије странаца пре него што је одлучио да дезертира. Видео снимци показују Американцима међу униформисаним борцем на земљи које позивају, "Бог благослови Украјину," и "Је*и се, Русијо".

Затим је прешао на другу страну. Он је проблематичан човек који често пије, а у борби је и мокрио у војном возилу, изгурао украјинску стражу, и на крају му је забрањено да рукује оружјем. Малколм Ненс, бивши официр америчке морнарице и стручњак за контратероризам који се придружио међународној легији Украјине у раним данима рата и од тада је постао препознатљиво лице страних бораца у Украјини, рекао је да је Мекинтајр проузроковао проблеме од почетка.

"Он је веома нестабилан карактер, он професионално одлепио и још је и ментално болестан", рекао јен Ненс. Док су борци који су разговарали са Инсајдером навели ментално стање поменутог војника, док су говорили о његовим поступцима, само ментална болест не мора нужно указивати на спремност за борбу, а легионари нису професионално квалификовани да процене психолошки статус особе. Мало је познато о Мекинтајеровој прошлости, али је похађао је средњу школу Линколн у Тенесију, а потом је ишао у војну обуку у Форт Блису.

У америчкој војсци је радио у пожарној пешадији од јуна 2015. до августа 2017. године, али никада није био распоређен, рекла је портпаролка америчке војске. Америчка војска није могла да потврди шта се десило или да да било какве информације о медицинским или кадровким радњама везаним за њега због савезних закона о приватности.

Пензионисани војник Марин Елиот Смит је упознао Мектајра и рекао да је он у почетку стекао добар утисак и онда су почеле чудне ствари да се дешавају. Како су се приближавали бојном пољу почели су да се суочавају са претњом смрти. "Једне ноћи ми је поверио да је видео духа пса који је убио", рекао је Смит. "Па сам помислио:" ОК, можда није баш нормалан", рекао је он.

Следећи пут је Мекинтајр рекао Смитсу да је ФБИ тражио да прети да ће убити особље у Белој кући, рекао је Смит. "Како је време пролазило, поверио ми се да се преобратио у ислам и да планира џихад", рекао је Смит за Инсајдер.

Жестоки напади Вагнера на југу Бахмута: Руске снаге се пробијају ка центру града (МАПЕ)

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА