Најновије

Кинескa aнализа: Америка долива уље на ватру и зарађује на ратовима

САД виде украјинску кризу као прилику за зараду, и настављају да доливају уље на ватру, остварујући огроман профит за свој војно-индустријски и енергетски сектор, наводи се у извештају „Стање демократије у САД 2022", објављеном у на сајту Министарства спољних послова Народне Републике Кине.

"Флагрантно кршећи циљева и принципа Повеље Уједињених нација и основних норми међународних односа, Сједињене Државе свуда покрећу ратове и стварају сепаратистичке сукобе. За више од 240 година историје, Сједињене Америчке Државе само 16 година ова земља није учествовала у ратовима, што је чине најратоборнијом земљом у светској историји", наводи се у тексту.

Они подсећају да су се од краја Другог светског рата, Сједињене Државе бориле или учествовале у многим ратовима у иностранству, укључујући Корејски рат, рат у Вијетнаму, рат у Авганистану и рат у Ираку, што је довело до изузетно озбиљних цивилних жртава и имовинске штете - огромне хуманитарне катастрофе.

"Од 2001. године, ратови и војне операције које су Сједињене Државе извеле у име борбе против тероризма резултирале су смрћу више од 900.000 људи, од којих је око 335.000 цивила, милиони људи су рањени, а десетине милиона људи су расељени", истичу кинески стручњаци.

„Након што је почела украјинска криза, САД су виделе прилику да то уновче, и уместо да предузму све неопходне мере, за успостављање примирја, Вашингтон је наставио да долива уље на ватру и остварује огроман профит од рата у војсци, индустрији, енергетици и других областима. САД су такође назвале испоруку оружја Украјини сукобом демократије и ауторитаризма“, закључује се у извештају.

Нови успех Руса код Авејевке: Заузето још једно насеље западно од града (МАПА)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА