Најновије

Владимир Димитријевић: Прогон монаха Антонија - чињенице и тумачења

Пише: Владимир Димитријевић

УМЕСТО УВОДА

„Српска листа“ издала је Христа.
Нема чуда – правио је Јуда.  

ЧИЊЕНИЦЕ

У овом тренутку уопште није важно да ли подржавате монаха Антонија или не, да ли га сматрате монахом или рашчињеним Драганом, да ли вам сметају његови ставови или су вам исти сасвим прихватљиви. Ово што је битно јесте то што се сада са њим збива. А ево шта се збива (добио сам овакву електронску пошту од једног његовових сабораца ): 

„Осуђен је по хитном поступку и преком суду у полициској станици на казну од 300 000 дин. А због организовања непријављеног протеста и то за 11.03, 12.03 и 13.03. за сваки по 100 000,  с тим да 12.03. касно увече га нису хапсили, због протеста испред зграде Народне скупштине него су га удаљили да би 13.03. увече био ухапшен и кажњен због сва три дана.
13.03. је понедељак увече а посета адвоката у затвору је могућа само понедељком и четвртком.
Приликом уплате (298.000 дин, 2000 дин мање јер је лежао 2 дана у затвору) ове  суме пуштен је тек у 13:30 иако је по увиду у уплату требало да изађе у 8:30... А најкасније до 12:00...
Чим је изашао из затвора, наишао је 2  километра даље на патролу која је зауставила ауто и лично све претресала... Затим натредних 3 километара опет то, где  је због његове речи "НАТО полицајац" и снимања  телефоном уживо истог, он поново био приведен и поново кажњен од 50.000 дин. Приликом последњег хапшења одређена му је казна од још 100.000 + 5 дана без право на жалбу.“

Ово су чињенице, а остало су тумачења.

ДА ЛИ СХВАТАМО?

Издајнички режим Александра Вучића креће у најжешћу репресију  против свих који кажу да је он издајник. Лудило у коме смо се обрели постаје страхотно управо зато што ће дотични, да би се сакрио од себе и правде, чинити све да угуши било какав глас протеста. Монах Антоније, Златановић и Кнежевић су први, а затим ће ићи редом. И то не само уторком и средом, него сваки дан. Професор Филолошког факултета Универзитета у Београду Мило Ломпар изјавио је да противуставно понашање председника Србије Александра Вучића ствара стање трајног државног удара, јер власт доноси одлуке на које нема право.

Ломпар је агенцији Бета казао да присуствујемо четвртом ауторитарно-диктаторском режиму, „који је по историјском учинку најближи тоталитарном режиму Јосипа Броза“.

А како је било за време Броза? 

За певање „Ој, војводо Синђелићу“ месец дана бајбокане. А за озбиљне преступнике против режима – правац лудница. Ко не верује, нека чита. (1)  

Зато сада морамо бранити све ухапшене, међу којима је и монах Антоније. Већ сутра могу доћи и по нас. 

1.    https://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0085-6320/2011/0085-63201102257K.pdf

Остале текстове Владимира Димитријевића погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА