Најновије

ДВЕ МОЋНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ СТИЖУ У ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Ратно ваздухопловство очекује испоруку која ће подићи борбене могућности

Већ за неколико месеци почиње и испорука уговорених хеликоптера Х145М из фабрике у Немачкој, где је већ спремна прва из контингента од десет уговорених летелица.

Фото: Министарство одбране РС

Ратно ваздухопловство Војске Србије спремно је за нови талас модернизације војне технике - пријем првих "Ербасових" хеликоптера Х-145М и транспортног авиона "каза" истог произвођача. Најкасније на јесен први примерци уговорене и плаћене технике наћи ће се у наоружању наших снага, које ће тиме забележити нови технолошки скок и низ нових оперативних способности.

То се посебно односи на испоруку транспортних авиона, будући да је ова компонента авијације један од горућих проблема српске авијације. Према последњим информацијама, први од два уговорена авиона Ц-295 "каза" комплетиран је у "Ербасовој" фабрици у Севиљи, а за свега неколико недеља биће спреман и за испоруку Војсци Србије.

Већ за неколико месеци почиње и испорука уговорених хеликоптера Х145М из фабрике у Немачкој, где је већ спремна прва из контингента од десет уговорених летелица. Реч је о ВИП примерку, намењеном за превоз важних личности, која је пригодно офарбана у боје српске тробојке. Пријем ове летелице очекује се у летњим месецима, после чега почиње испорука према уговореној динамици. Сви хеликоптери требало би да буду на нивоу "Х-форс" 3, који омогућава уградњу сложених система и модерног наоружања, а у истом пакету је и симулатор драгоцен за обуку пилота.

Ово је крај униполарног света!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА