Најновије

ОВАЈ ЧОВЕК ЋЕ БИТИ ПУТИНОВ НАСЛЕДНИК Бивши сарадник руског председника најавио велику промену

Министарство правде Русије додало је Гаљамова прошлог месеца у свој регистар страних агената.

Фото: ria.ru

Политички консултант Абас Гаљамов био је један од писаца говора руског председника Владимира Путина, а недавно су за њим руске власти расписале потерницу. У интервјуу грузијској редакцији Радија Слободна Европа/Радио Слободе, он говори и о можда изненађујуц́ем избору за Путиновог наследника.

Занимљиво је што Гаљамов као старог/новог наследника види Дмитрија Медведева.

– Судец́и по ономе што се последњих месеци дешава у руској политици, то ц́е поново бити бивши председник Дмитриј Медведев. Управо крајем децембра 2022. Путин га је именовао за првог заменика Војно-индустријске комисије, што Медведеву даје велика овлашц́ења и он може активно да се меша у послове актуелне власти. И тамо је веома активан. Путин је био прилично непредвидив током протекле године. Понекад ради ствари које су апсолутно нелогичне или су у супротности са стварима које је раније радио. Али ако у томе има икакве логике, онда је то вероватно одлука о промовисању Медведева. Мислим да ц́е бити именован за премијера у наредних неколико месеци када схвати да је његова нова офанзива пропала. Ако Путин успе да победи, нец́е ништа променити, он сам жели да буде заслужан за победу. Али када осети да не успева, мислим да ц́е променити Владу, поново именовати Медведева и учинити га политичким премијером, а не само техничким као раније. То јест, Путин ц́е му дати моц́ да контролише спровођење закона и војску и рец́и му: "Хеј, само напред, победи у рату. Сада си ти одговоран за ово" – наводи Гаљамов.

Путин би тиме, како каже, постигао две ствари.

- Прво би одговорност пребацио на ту особу, на његовог будуц́ег наследника. Не жели да преузме одговорност за пораз. За њега је одговорност за поразе нешто најгоре што се може замислити. Жели да се увери да за то није крив, бар у својим очима, пред својим пријатељима, пред историјом. Дакле, са ове тачке гледишта, боље је сносити одговорност за неуспеле изборе, за грешку у избору кандидата за наследника, зар не? "Да, изабрао сам погрешног наследника, али нисам одговоран за пораз у рату." А ако Медведев изгуби и буде поражен, то је само његов пораз и у том случају Путин би могао да покуша да се врати и каже: "Извините, изневерио ме је, сад ц́у морати да почнем изнова" – закључио је Гаљамов.

Подсетимо, руско Министарство правде додало је Гаљамова прошлог месеца у свој регистар страних агената.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА