Најновије

Дачић: Санкције Русији могу бити уведене ако српска привреда и грађани почну да трпе непоправљиву штету

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је од почетка рата у Украјини став Србије исти и да он јуче није рекао ништа ново када је изјавио да је Србија оставила отворену могућност увођења санкција Русији, али да су медији преносили делове који су им били интересантни.

Поновио је да став да би санкције могле бити уведене ако српска привреда и грађани почну да трпе непоправљиву штету, односно уколико буде додатних притисака, али да за сада није било потребе да се санкције Русији разматрају.

Он је истакао да ова власт неће довести земљу у изолацију.

Дачић је на телевизији Хепи рекао да трговинска размена Србије са Русијом никад није била велика, једва две до три милијарде долара и да је од тога већина била увоз енергената из Русије, а да сада они који су наводно увели санкције имају већу трговинску размену са Русијом него раније.

Шеф српске дипломатије рекао је да Србија од почетка подржава територијалну целовитост Украјине и да је увек гласала за такве резолуције УН.

Језиве бројке украјинских губитака у Бахмуту, након пада индустријске зоне кијевске снаге у безизлазној ситуацији (МАПА)

Извор: НСПМ
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА