Најновије

ТАКТИКА СПАЉЕНЕ ЗЕМЉЕ У БАХМУТУ: Уништавају све за собом

Украјинске трупе, у оквиру тактике спаљене земље, уништавају стамбени сектор на југу Артјомовска (Бахмута), над којим су претходно изгубиле контролу, јавља дописник РИА Новости са лица места.

Бахмут (Фото: Јутјуб)

„Оно што су предали, оне (украјинске снаге безбедности) уништавају све“, рекао је Вагнеров борац, чија јединица делује у овом правцу.

Претходно је дописник агенције јавио да борци Вагнерове групе евакуишу становнике јужних и источних делова града.

Репортери РИА Новости су забележили тренутке масовног гранатирања украјинских снага безбедности у стамбеној четврти на јужној периферији Бахмута. Један од становника овог краја појаснио је за РИА Новости да је украјинска војска од краја прошле недеље појачала гранатирање тог подручја.

„Последња три дана су углавном била тешка, четири или пет пута су улетели у нашу кућу, кров је био поломљен“, рекао је становник једне куће на јужној периферији Бахмута.

Према Протоколу 1 Женевске конвенције, забрањено је уништавање или оштећење објеката неопходних за опстанак цивилног становништва у току непријатељстава (уз одређене резерве). Министарство одбране Русије је више пута пријављивало друга кршења Женевске конвенције од стране украјинских трупа, укључујући мучење затвореника.

Бахмут (Артјомовск) се налази северно од великог града Горловке. То је важно транспортно чвориште за снабдевање украјинске групе трупа у Донбасу. Више од шест месеци воде се жестоке борбе ван града.

О стању на целом фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА