Најновије

Кедми: Цео темељ им се срушио – Акције Русије постали су катастрофа за САД

Покушаји САД да успоставе контролу над снабдевањем Кине енергетским сировинама били су неуспешни. Провокативне планове Вашингтона осујетила је Руска Федерација.

Уз помоћ ефективних спољнополитичких одлука, Москва је одузела Вашингтону важну предност у конфронтацији са Кином, изјавио је војно-политички стручњак Јаков Кедми.

Уживо у програму Соловјев ЛИВЕ, детаљно је говорио о неоствареним плановима америчких власти а такође је говорио и о катастрофалним последицама деловања Русије и Кине по Сједињене Државе.

Јаков Кедми је подсетио да су пре неколико година САД могле да сматрају да контролишу цео Блиски исток, што им је омогућило да имају ефикасне полуге притиска на различите земље света, укључујући и Кину. Вашингтон је заправо контролисао проток енергетских сировина и у сваком тренутку могао да прекине снабдевање одређене земље.

Према мишљењу политиколога, сада се ситуација драматично променила. Ствар је у томе што Русија није била задовољна оваквим приступом Вашингтона. Москва већ неколико година проширује сарадњу са Кином и Ираном, чиме је САД остала без важне предности.

Русија је почела да снабдева Кину нафтом и гасом, лишавајући Вашингтон полуге за притисак на кинеске власти а касније је деловала као посредник у нормализацији односа између Пекинга и Ирана.

„Почели су да се приближавају Русији, на основу чињенице да је руски утицај на Иран поузданији за безбедност арапског света од америчких уверавања. А када је интервенисала Кина којој је потребна нафта, све је било готово. Цео темељ америчке политике се урушио када је Русија овладала енергетским токовима у Кини и пресекла контролу САД у право време“, закључио је Кедми.

УКРАЈИНА НАПАДА ПРИДЊЕСТРОВЉЕ?! Лавров нема дилему: Бранићемо 250.000 Руса

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА