Најновије

Шок изјава Зеленског: Ако будемо поражени у Артјомовску, Кијев ће се суочити са притиском за компромис

Ако украјинске трупе буду поражене у Артјомовску (украјински Бахмут), онда ће се Кијев брзо суочити са притиском међународне заједнице, изјавио је председник Украјине Владимир Зеленски.

Зеленски сматра да ће притисак доћи брзо након пораза у Бахмуту, како из међународне заједнице тако и из његове земље, пише агенција Асошиејтед прес којој је Зеленски дао интервју.

„Наше друштво ће се осећати уморно. Наше друштво ће ме подстицати на компромис са њима (Русијом)“, рекао је Зеленски, напомињући да још није осетио такав притисак.

Украјински председник је додао да би сваки пораз у овој фази сукоба могао да подрије борбени дух украјинских трупа.

Агенција наводи да су коментари Зеленског били признање да би губитак битке за Артјомовск „био више скуп политички пораз него тактички“.

Украјина је сама претворила Артјомовск у својеврсни симбол и то је њена трагична грешка, сматра заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

Он је за Спутњик рекао да Русија чува људство и цивилно становништво и стога, приликом напада у Донбасу, не користи сву моћ коју би могла да употреби.

„Што се тиче украјинске стране, сами су претворили Артјомовск у својеврсни симбол. И то је њихова трагична грешка, јер сада бацају све више неискусних регрута као топовско месо у ову област“, објаснио је Пољански.

Према његовим речима, украјинско друштво свесно је ове апсолутно ужасне ситуације.

„Сматрамо то апсолутно бескорисним, али на Украјини је да одлучи шта да ради. У сваком случају, судбина Артјомовска је, мислим, већ предодређена. Питање је дана, можда недеља. Али ми не журимо“, додао је дипломата.

УКРАЈИНА НАПАДА ПРИДЊЕСТРОВЉЕ?! Лавров нема дилему: Бранићемо 250.000 Руса

Извор: Правда/Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА