Најновије

МИТРАЉЕЗИ У МАНАСТИРУ Полиција са аутоматима ушла у Кијевско-печерску лавру!

Полицајци наоружани аутоматским пушкама ушли су у Кијевско-печерску лавру.

Фото: Принтскрин

То се догодило уборзо пошто су чланови комисије за пријем и предају имовине објеката које користи лавра отишли не почевши са радом. Претходно се у лаври чуо "набат" – звоно за узбуну за окупљање народа који је окружио чланове комисије и није им дозволио да раде.

Подсетимо, богослужење се јутрос одвијало као и обично, храм је био пун народа, капије отворене за пролаз ходочасника и аутомобила. Литургију је служио митрополит Онуфрије, а припадници полиције су на рампама испред манастира. Такође се наводи да су за парохијане отворене и пец́ине.
Раније јутрос, пред лавру су стигли чланови комисије националног комплекса, али их верници нису пуштали да уђу, преноси „Strana.ua“.

"Верници их блокирају, они су окружили чланове комисије и не дозвољавају им да уђу у објекте које желе да провере", наводи се у чланку уз напомени да се полиција није мешала.

Адвокат манастира, протојереј Никита Чекман, у међувремену је саопштио да је Привредни суд Кијева узео на разматрање тужбу служитеља Кијевско-печерске лавре канонске УПЦ.

У тужби је указано на потребу да се Националном историјском споменику за време суђења забрани предузимање било каквих радњи које имају за циљ ометање деловања верске заједнице.

У четвртак је почела са радом комисија за пријем и предају имовине објеката које користи лавра.

Ф-16 СТИЖУ У УКРАЈИНУ?! Ратно ваздухопловство најавило припремање аеродрома

Извор: ria.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА