Најновије

„Косовска полиција“ ухапсила раднике и возаче Поште Србије

Канцеларија владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да је тзв. косовска специјална полиција на пункту на Бистричком мосту привела два возача и два радника Поште Србије, који су превозили новац из трезора у Лепосавићу ка Косовској Митровици.-

Директор те канцеларије Петар Петковић навео је у саопштењу да су они, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима спроведени ка царинском терминалу у јужном делу Косовске Митровице, као и да су са њима представници канцеларије.

„Реч је о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштина поставља а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Косова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право. Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање“, казао је Петковић.

Слобода несметаног платног промета гарантована је договорима у Бриселу, навео је Петковић, додајући да ће ту надлежност преузети Заједница српских општина када буде формирана.

„О овом опасном потезу Приштине и Куртија одмах сам директно обавестио (специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине) Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекујемо њихову дипломатску акривност у циљу смиривања тензија које Приштина производи“, рекао је он.

Претходно је заменик командира из тзв. Косовске полиције Ветон Ељшани рекао за КоСсев да су два службена возила Поште Србије, као и два возача, упућени са Бистричког моста на Царински терминал у јужном делу Митровице, а због веће количине новца који су службеници полиције на овом пункту пронашли у возилима.

„Службеници су видели већу количину новца у возилима, нису са тим знали шта да раде, па су случај даље проследили Царини Косова“, наводи Ељшани.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Украјински војник вређао Русе па добио метак

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА