Најновије

Ротшилди улажу у Србију

Намера  интензивирања инвестирања у земљама Европе, повезивање земаља Балкана кроз инфраструктурна улагања и послове, наставак послова на „Јужном току“ и ојачавање позиције Србије страним инвестицијама - налазе се међу најважнијим закључцима конференције Трилатералне комисије одржане у Београду, сазнају „Новости“.
Трилатерална комисија (Фото: ЈуТјуб)

Трилатерална комисија (Фото: ЈуТјуб)

Српски премијер Александар Вучић, који је учествовао на два од шест панела Конференције, нагласио је у свом излагању да нема демократије без јаке економије и друштва и предложио да повезивање земаља Балкана буде обављено кроз инвестиционе и инфраструктурне пројекте. За предлог да се инвестиције, које доприносе развоју Европе, усмере и у Србију, премијер Вучић је добио подршку угледних бизнисмена. Наиме, у Београду су за истим столом Трилатералне комисије седели председници 16 водећих европских банака, руководиоци најмоћнијих компанија, као и најважнији светски геостратези и мултимилијардери. - Једна од најмоћнијих и најутицајнијих породица на свету, Ротшилд, у Београд је на састанак са српским политичарима послала и Најџела Хигинса, извршног директора компаније „Ротшилд група“ - каже један од учесника конференције. - Хигинс је био на свечаној вечери код премијера Вучића и на завршној седници Трилатералне комисије, када је позитивно оценио развој Србије. Тада је у име породице Ротшилд најавио велике инвестиције у инфраструктуру у Србији и региону. Ротшилди су још у деветнаестом веку били убедљиво најбогатија и најмоћнија породица на свету. У време индустријске револуције још више се обогатила, али и повукла са јавне сцене. Многи тврде да Ротшилди из сенке дискретно владају светом. Данас су стуб економије САД, али и ЕУ, посебно у Великој Британији и Француској. Предводе их барон Јакоб Ротшилд и наследник Натан Ротшилд, који је власник корпорација „РИТ Цапитал“, „Аттицус Цапитал“, „ЈНР Лимитед“, „Тригранит“, „Бритисх Петролеум“... Преко својих заступника Ротшилди држе у власништву на стотине мултинационалних компанија. - Један од тих заступника је и Најџел Хигинс, извршни директор компаније „Ротшилд група“, који је члан Трилатералне комисије. Придружио се породици Ротшилд 1982. године након што је дипломирао на Универзитету Оксфорд. Од касних деведесетих био је на више високих положаја у компанијама породице Ротшилд, а радио је и као директор Европске инвестиционе банке.
Прочитајте још: Дачић: Путин ми лично рекао да Србија не може у Евроазијски савез!
Хигинс је именован за главног извршног директора „Ротшилд групе“ у марту 2010. године и има овлашћења да уговара велике инвестиције и послове. Хигинс је током своје 30 година дуге каријере био саветник многим владама и корпорацијама. Како незванично сазнајемо, тек треба да се договоре сусрети наших представника и заступника породице Ротшилд, где ће се конкретно разговарати о плановима за инвестирање ове мултинационалне корпорације у Србији. У нашој земљи су, иначе, последњих година пословно боравили Оливер Ротшилд и Натан Ротшилд. Познати корпоративни стратег и бизнисмен Оливер Ротшилд је у Београдској пословној школи прошле године одржао предавање о иновацијама у пословању. Тада је истакао да је заинтересован за инвестиције у Србији: - Ја већ инвестирам овде на тај начин што едукујем студенате у Србији - казао је Оливер Ротшилд. Приликом посете Београду пре пет година, Натан Ротшилд је пред српским и страним привредницима рекао да је његова породица заинтересована за улагања у рударске басене, енергетику, прехрамбену индустрију и медијско тржиште. “Јужни ток“ Једна од тема седнице Трилателарне комисије, која је била затворена за јавност, била је и расправа о привредном развоју Балкана, где је речено да тренутна криза не треба да утиче на иградњу европског гасовода „Јужни ток“. Било је планирано да Русија у Београду буде примљена у Трилатералну комисију, али су, незванично сазнајемо, Руси то одбили, јер желе да то буде у Вашингтону. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА