Најновије

СКАНДАЛ: Амбасадор Украјине у Загребу слави убиства Срба у „Бљеску“ и „Олуји“ (ФОТО)

Званични Кијев наставља ничим изазвано непријатељство према Србији, пошто су срамно били уздржавани од гласања за апликацију лажне државе Косово у Савету Европе, чиме су ударили шамар нашој земљи која је принципејелно подржавала њихов територијални интегритет у свим међународним форумима.

''Олуја'' (Фото: Јутјуб)

Главни протагониста нове украјинске бруке је Васиљ Кирилич, њихов амбасадор у Хрватској, који је на годишњицу злочиначке хрватске акције „Бљесак“, у којој је из Западне Славоније за само 36 сати протерано 36.000, а убијено 283 Срба, на свом твитер налогу написао:

– Хрватска слави операцију „Бљесак“, током које је пре 28 година ослободила део територије од великосрпског агресора. Операција „Бљесак“ била је претеча операције „Олуја“, којом је обележена победа хрватске у отаџбинском рату 1991- 1995.

Ово није први пут Кириличу да прави неутемељене, али свакако пакосне паралеле, између рата у Украјини И Хрватској деведесетих година прошлог века. Тако је не тако давно, гостујући у Дневнику ХТВ-а рекао да је живот сваког Украјинца усмерен на одбрану своје земље, преносе Новости.

Сви раде на томе да се Украјина одбрани. Снажни смо духом и уверени да ћемо обранити Украјину. Хрватска је прошла слично раздобље, ви сте лекција за нас. Непријатељ покушава дс одузме од Украјинаца струју, кад не успева ништа на фронту, да уништи темељ живота, али није успео. Ми смо јаки. Украјинци су ратници светла. Навикли смо и имамо начин како да одбранимо своју државу – казао је тада Кирилич.
Споменуо је и страдања у украјинским градовима уз сумануту копчу са Вуковаром.

– Кад говорим Буча, мислим на Вуковар. То је град мученик и сведок овог геноцида против човечанства – казала не његова екселенција, иако ни једна пресуда Хашког суда операције у Вуковару, једине регуларне формације у држави, а то је била ЈНА, није третирала као геноцид.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА