Најновије

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Зеленски је глумац који игра по налогу Запада

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић рекао је да је сукоб у Украјини ујединио „просвећени свет“ против Русије на исти начин на који су се западни центри моћи (САД, Велика Британија, Француска и Немачка) консолидовали под измишљеним изговором против исламског света у познатом „рату против тероризма“.

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

– У оквиру сукоба у Украјини, западна пропаганда велича Владимира Зеленског као „првог хероја 21. века“, иако је он најконтроверзнија личност овог рата – актер који испуњава ђаволски налог Запада – рекао је Галијашевић у интервјуу за Руску газету.

Он је навео да је сукоб у Украјини пружио исламском свету предах и време за размишљање.

– Дакле, данас није питање ко ће искористити ово затишје на Блиском истоку – Запад или исламски свет, да промени садашње односе, већ у којој мери муслиманске елите реализују своју шансу у изградњи новог мултиполарног света и добијање повољнијег места на међународној арени уз помоћ Русије, која изражава спремност да пружи подршку у том погледу – каже Галијашевић.

Он додаје да исламски свет не тумачи овај сукоб као ствар условне агресије једне земље на другу, јер, како каже, сукоб од првог дана има глобалне размере рата између православног истока и католичког запада.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА