Најновије

ШТА СЕ ТО КУВА У КИЈЕВУ? Спрема се велика ескaлација затварањем врата

Кијев је чврсто затворио врата преговорима са Москвом и не планира да их отвара, изјавио је секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов телевизији „Рада“.

„Не само да смо затворили врата, ми не планирамо ни да их отворимо, она су веома чврсто затворена. Знате да постоји одлука Савета за националну безбедност и одбрану Украјине тим поводом – да са председником Русије Владимиром Путином не планирамо никакве преговоре“, рекао је он.

Према речима Данилова, мишљење других земаља на тему преговора се објашњава тиме што они штите сопствене интересе и остварују одређене процесе за своје потребе.

Претходно је специјални представник Кине за Евроазију Ли Хуи, након европске турнеје чији је циљ био решавање украјинске кризе, казао да се тренутно стране у украјинском сукобу суочавају са потешкоћама да седну за преговарачки сто, али да је исто тако потребно да неко иступи напред и постигне консензус.

Он је нагласио и да се Украјина, Русија, као и многе европске земље, надају да ће се украјинска криза решити мирним путем, док је за Кину рекао да је спремна да створи услове за одржавање преговора.

Све ово наговештава да би могло да дође до много веће есклације сукоба, овакве поруке су врло опасне.

ЗЕЛЕНСКИ БЕСНЕО НА ВУЧИЋА? Немачки дневник кренуо овим снимком (ВИДЕО)

Извор: Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА