Најновије

ПОГИНУО ГЛАВНИ ОБАВЕШТАЈАЦ УКРАЈИНЕ?! Различите информације круже медијима

У Украјини се шири вест о смрти начелника Главне обавештајне управе (ГУР) Кирила Буданова, објавио је Центар за сузбијање дезинформација Украјине на свом Телеграм каналу.

Кирил Буданов (Фото: ГУР МО Украјине)

„У име украјинских медија преноси се наводно вест о смрти Кирила Буданова. Према овим извештајима, шеф украјинске обавештајне службе је погинуо од недавног ракетног напада, а припреме за његову сахрану су већ у току у Националном центру '’Украјински дом“, саопштио је Министарство одбране Украјине.

Али Центар тврди да су те поруке лажне.

Истовремено, Буданов се није јавно појављивао од 29. маја. Тог дана је, последњи пут, на свом Телеграм каналу поставио снимак у коме прети Москви брзим одговором на ракетне нападе.

Украјина је у уторак, 30. маја, извршила напад на Москву дроновима. Према наводима Министарства одбране Русије, Кијев је послао осам беспилотних летелица авионског типа: пет је оборено из комплекса противваздушних топова у Московској области, три су оборене средствима за електронско ратовање.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков је, коментаришући напад дроном, рекао да је то одговор кијевског режима на ефективне руске нападе у недељу на један од центара за доношење одлука.

Истог дана, председник Русије Владимир Путин је саопштио да је Москва напала седиште украјинске војне обавештајне службе. Заузврат, Министарство одбране Русије је саопштило да су Оружане снаге Еуије ракетирале центре одлучивања суседне земље, где се, под вођством западних стручњака, припремају терористички напади на руску територију. Погођени су сви назначени објекти, саопштило је министарство. Истовремено, није прецизирано о којим центрима одлучивања је реч.

Неки украјински медији јавили су да је извршен напад на канцеларију Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, исту информацију објавио је бивши посланик Врховне раде Иља Кива.

О новом фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА