Најновије

РУСКИ КОМАНДАНТ: Немачки "леопарди" први пут у борби против Руса

Тенкови "леопард" виђени су први пут у нашој тактичкој области, на територији Доњецке Народне Републике, казао је заменик начелника Главне управе руске гарде за ту област Александар Ходаковски.

Леопард 2 (Фото: Јутјуб)

На територији Доњецке Народне Републике (ДНР) виђени су тенкови "леопард" које су западне земље испоручиле Украјини, изјавио је заменик начелника Главне управе руске гарде за ДНР Александар Ходаковски.

"'Леопарди' су први пут виђени у нашој тактичкој области. Као што сам јуче очекивао, наслутивши успех, непријатељ ће убацити додатне снаге у борбу. Само у Новодоњецкој области забележено је око тридесетак оклопних возила", написао је Ходаковски на Телеграму.

Наиме, претходно је војска Русије успешно одбила велику офанзиву Украјине у пет позиција на фронту, рекао је данас званични представник руског Министарства одбране генерал-пуковник Игор Конашенков. 

Према његовим речима, напади су се десили у правцу Јужног Доњецка, за који је Кијев сматрао да је слаба тачка руске војске, а ради се о акцијама Оружаних снага Украјине од јуче, 4. јуна, које су почеле у јутарњим сатима. 

"Противник није спровео у дело своје задатке и није остварио успех", казао је.

О борбама у Белгородској и Харковској области прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА