Најновије

Срби се и даље окупљају испред зграда општина на северу КиМ (ВИДЕО)

На северу Косова и Метохије Срби се и данас окупљају у близини зграда локалних самоуправа.

Север КиМ (Фото: Јутјуб)

У покушају да нађу решење за кризу на северу Косова и Метохије, после Приштине, у Београд вечерас стижу европски и амерички изасланици Мирослав Лајчак и Габријел Ескобар. До касно синоћ разговарали су са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и, како су саопштили, изнели су три захтева међународне заједнице. 

Габријел Ескобар и Мирослав Лајчак Како су саопштили, изнели су три захтева међународне заједнице - деескалација ситуације, нови избори на северу и повратак дијалогу, али да није постигнут договор око избора на сјеверу. У Београд стижу вечерас на састанак са председником Србије Александром Ваучићем.

Србима на сјеверу Космета је онемогућен рад од када су специјалци косовске полиције заузели те објекте.

Захтеви Срба су да специјалци полиције напусте зграде општина, да градоначелници без легитимитета не долазе у њих, да се ослободе Радош Петровић и Душан Обреновић и да се престане са прогоном грађана који су протестовали у последње две године.

За учешће на евентуалним ванредним изборима Срби траже потпуно повлачење специјалних јединица са севера и формирање Заједнице српских општина.

Војници Кфора су скупили бодљикаву жицу око зграде Општине Звечан. Жица није уклоњена до краја. Препреке су остале, а војници су ту и контролишу линију раздвајања са грађанима који протестују.

Од прошлог петка траје криза на северу Косова и Метохије – од када су специјалне јединице косовске полиције заузеле објекте локалних самоуправа.

Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА