Најновије

НОВИ СУКОБ НА ПРОСТОРУ ОДКБ? Велика претња и опасност

Англосаксонци желе да распале нова жаришта напетости и сукоба на простору земаља Организације договора за колективну безбедност (ОДКБ), изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Задатак Англосаксонаца је да створе услове за спољно управљање процесима у тим земљама у складу са својим интересима, укључујући појаву нових жаришта напетости и сукоба на простору ОДКБ“, казао је Патрушев у Минску на састанку са секретарима Савета безбедности земаља ОДКБ са председником Белорусије Александром Лукашенком, пренела је „Руска газета“.

Како је додао, Запад не одустаје од покушаја да изведе државни удар у Белорусији и за то користи одбегле издајнике земље.

„Отворени издајници отаџбине, који су се настанили у европским престоницама, траже од својих спонзора нову траншу за субверзивно деловање“, рекао је Патрушев.

Такође је констатовао да САД врше невиђени притисак на све државе постсовјетског простора.

Главни циљ је, по речима Патрушева, да се „униште конструктивни односи између земаља бившег Совјетског Савеза, као и да се спрече интеграциони процеси у оквиру Зајединице независних држава, Евроазијског економског савеза и ОДКБ“.

Украјина представља претњу ОДКБ

Неопходно је извршити демилитаризацију Украјине јер она представља претњу и Русији и земљама ОДКБ у целини, рекао је секретар Савета безбедности Русије.

„Демилитаризација је неопходна и због тога што Украјина, пуна оружја, представља претњу Русији и ОДКБ у целини, између осталог и са становишта развоја и примене нуклеарног, хемијског и биолошког оружја“, рекао је Патрушев.

ГРМИ МЕДВЕДЕВ: Јел хоћете хиперсоничне ударе по Европи?

Он је додао да је циљ специјалне војне операције да се „уништи упориште неонацизма које је напорима Запада створено код руских граница“.

Патрушев је истакао да је „уз помоћ западних земаља украјинско руководство искористило осам година да припреми војну операцију против становника Донбаса“.

„Својевремено су Хитлерови фашисти сањали да уништи целокупно руско становништво, а данас његови следбеници, по заветима Хитлера, богохулно покушавају да то ураде рукама Словена. Русија то неће дозволити“, нагласио је он.

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА