Најновије

РЕПУБЛИКА СРПСКА УСВОЈИЛА РЕЗОЛУЦИЈУ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Позив чланицама УН да пониште одлуке о признању Kосова

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Резолуцију о заштити Срба на Kосову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Република Српска (Фото: Влада РС)

За Резолуцију, коју је предложио председник Народне скупштине Ненад Стевандић, гласало је 65 посланика, преноси РТРС.

Усвојени су и закључци у вези са Резолуцијом, које су предложили клубови посланика СНСД-а, Социјалистичке партије, ДЕМОС-а, Уједињене Српске, НПС-а и Посланичке групе СПС-а и ДНС-а.

Закључцима се тражи од свих представника Републике Српске у институцијама БиХ да иницирају поступке доношења одлука којима ће се осудити кршење људских права и слобода и наставак етничког чишћења Kосова и Метохије од стране косовских Албанаца и њихових власти.

Државе чланице Уједињених нација, Савета Европе и Европске уније, које су признале самопроглашену независност Kосова и Метохије, позивају се да преиспитају своје одлуке о признању и да их пониште.

Закључци ће бити упућени Генералној скупштини и Савету безбедности Уједињених нација, Парламентарној скупштини Савета Европе, Европском парламенту, парламентима бивших држава СФРЈ и представницима Републике Српске у институцијама БиХ.

Усвојен је и Закључак Kлуба посланика СДС-а у којем се наводи да Народна скупштина захтева од највиших представника САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије, укључујући врховног команданта KФОР-а и шефа Мисије УН на Kосову и Метохији да неодложно покажу јасну демонстрацију порука Албанцима на KиМ и њиховој заједници да је сваки облик репресије у потуности неприхватљив.

Народна скупштина усвојила је данас једногласно Нацрт закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар на предлог председника Републике Српске Милорада Додика.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА