Најновије

УПОЗОРЕЊЕ: Данас обилне кише, олујни удари кошаве и захлађење

Делове Србије ће већ данас погодити кише које ће у само два дана на земљу “изручити” воду која одговара количини од око 70 одсто просечних месечних падавина у октобру, упозоравају у Републичком хидрометеоролошком заводу.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Кише ће прво погодити јужне и југозападне делове земље, да би се потом прошириле на територију целе Србије. Веће падавине у Београду очекују се за викенд. У РХМЗ додају, међутим, и за сада нема упозорења о било каквим евентуалним последицама толиких падавина. - Видећемо колико ће земља да буде натопљена и колики ће падавина моћи да прихвати - каже Горан Михаиловић из РХМЗС. Просечна количина падавина у октобру у Србији је, иначе, око 40 литара, а очекује се да ће за само 24 сата у појединим деловима земље пасти и до 30 литара кише. Јужни Банат погодиће и јака кошава, са олујним ударима што, према речима Горана Михаиловића, значи да ће удари ветра бити и до 60 километара на сат. Кише ће пратити и пад температуре која у наредна два дана неће прелазити 20. подеок, док се очекује да ће за викенд пасти за додатних пет степени, што је већ испод просечних вредности за октобар.

Снег на западу Балкана

Михаиловић, међутим, додаје да је још рано говорити о евентуалним снежним падавина у Србији, али очекује да ће се због хладне ваздушне масе на западу Балкана поједини делови Хрватске "забелети". Јутарња температура ваздуха у среду биће од осам до 14, а највиша дневна од 17 степени на југу, односно до 24 степена у Банату. У Србији ће, према изгледима времена за седам дана, до 14. октобра, бити свежије време са температурама ваздуха испод просечних вредности. У четвртак ће бити облачно, местимично са кишом, у кошавском подручју, уз умерен и јак источни и југоисточни ветар, на југу Баната са ударима олујне јачине који ће увече и у току ноћи бити у слабљењу. У петак се очекује краткотрајни престанак падавина, уз делимично разведравање, а у суботу ново наоблачење с кишом, прво у јужним и централним пределима. У недељу и почетком наредне седмице задржаће се претежно облачно и хладно време с честом појавом кише и локално већом количином падавина.
Прочитајте још:ПРОРОЧАНСТВО СТАРЦА ПАЈСИЈА: Русија ће разорити Турску, заузети Истанбул и избити на Персијски заливНИКАКО: Не купујте лекове преко интернета!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА