Најновије

ВЕЛИКА БУНА СЕ ГРАДИ! У Србији на помолу велики протести

Председник Александар Вучић саопштио је да је литар уља по "бољој цени" јефтинији за 16 динара, али није саопштио јавности чињеницу да је сунцокрет преполовљен у односу на прошлу годину.

 Уместо прошлогодишњих 76, пољопривредницима се сада плаћа 36 динара по килограму сунцокрета. И није само ова култура доживела нагли пад цена, већ и све друге житарице. Пољопривредници са којима смо разговарали кажу да је „ситуација неодржива” и да имају „само губитке” у свим областима производње.

„Најскупљи дизел, најмање субвенција и најниже откупне цене производа у региону“ идентичан је опис тренутног стања у српској пољопривреди који смо добили од три пољопривредника из различитих делова Србије.

Све их мучи иста забринутост, а то је да пољопривредници послују са губитком и да су њихове молбе, захтеви и апели за повећање откупних цена остали у сенци гласно најављиваног снижења цена појединих артикала.

На дан када је председник извадио паризер из корпе и најавио 20 јефтиних производа, млади сточар из Петровца на Млави од свог купца добио је нижу цену за килограм јунећег меса.
„Пре недељу дана сам обавештен да је нова цена 2,8 евра или 330 динара по килограму. Једва смо преживели са 2,9 евра, са три евра смо некако већ могли да се уклопимо у трошкове производње, али сада, како цена пада, тешко да ћемо моћи да опстанемо“, каже Данијел Грујић из Петровца на Млави, напомињући ту цену. Смањења у продавницама ићи ће само преко леђа произвођача, док, како каже, смањење неће трпети прерађивачи и трговци.

Овај млади одгајивач каже да је објашњење купца било „да не жели да улази у пословне губитке”.

„Свако гледа да се заштити, трговац, прерађивач, а произвођач увек мора да трпи и игра по њиховим правилима. Ово појефтињење нема смисла, пољопривредници вечито нешто финансирају и излазе у сусрет другима, то је неподношљиво“, протестовао је он.

Клеут: Ако до 1. октобра не исплате субвенције, на помолу су нови протести

Драган Клеут, председник Савеза удружења пољопривредника Баната, каже за Нова.рс да постоји велико незадовољство пољопривредника, али да је постигнут договор да се сачека 1. октобар и види да ли ће Влада испунити обећање да ће све вратити. субвенције.

ВЕСТИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Ескалација у Арцаху (МАПА)

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА