Најновије

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О СЛУЧАЈУ "ИСКАНДЕР": Вероватно десетине мртвих НАТО војника у уништеним Патриотима

Више од три десетине војника НАТО-а могло је бити уништено заједно са два лансера противваздушног ракетног система Патриот (САМ) у области Красноармејска. О томе је 11. марта у разговору за МК.РУ говорио бивши официр америчке војске Станислав Крапивник. Војни експерт је објаснио који представници НАТО земље су могли да опслужују системе ПВО приликом удара руског Искандера.

Подсетимо, руска војска је пре неки дан уништила систем С-300 и поред њега још два лансера противваздушног ракетног система „Патриот“, који су се налазили на мање од 40 километара од линије фронта, на удаљености мањој од десет метара један од другог.

Према мишљењу стручњака, на удару је био амерички ПВО систем.

Бројни војни аналитичари сугерисали су да ускоро можемо очекивати извештаје о „неуспешним путовањима јахтом“, „путовањима у планине“ и „неочекиваним авионским несрећама“ у којима је учествовало америчко војно особље. Обично, под таквом званичном „легендом“, земље НАТО-а објављују и смрт својих активних војних лица која су заправо умрла у Украјини.

Према речима војног стручњака и бившег официра америчке војске Станислава Крапивника, највероватније је ПВО систем „Патриот“ сервисирало америчко војно особље.

„Међутим, тамо би могле бити и друге НАТО трупе“, каже он. – На пример, ове системе још увек користе Немци. Тренутно у Украјини има доста система ПВО Патриот које су предали Немци. Не бих се изненадио ако се испостави да су и Британци били тамо. Јер прошли пут је то била група Енглеза која је уништена заједно са Патриотима.

Према Крапивнику, једну батерију од два ПВО ракетна бацача Патриот, коју је уништио наш Искандер, обично опслужује 20-30 људи.

Према неким извештајима, од фебруара 2022. године губици земаља НАТО-а у Украјини износе 121 официра и 96 наредника. Ову статистику даје један од популарних канала, који води активни војник руске војске.

Поред тога, у Украјини је убијено 270 такозваних „туриста“ – страних војних лица која су формално отишла на одмор да би поштовали законе својих земаља, али настављају да заступају интересе својих земаља.

У зони Северног војног округа елиминисано је 6.894 страних војних плаћеника и представника приватних војних кампања који су учествовали на страни Украјине.

Прочитајте ОВДЕ о ухапшеном корејском шпијуну у Москви

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА