Најновије

ХИЛ ИМА ПОРУКУ ЗА ВУЧИЋА КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ КОСМЕТ: Амерички амбасадор се опет поставља као врховни судија

Током јучерашњег дана дошло је до напада на тзв Косовска полиција код села Бањска на северу Косова.

У Београду је данас отворен 11. Међународни сајам наоружања и војне опреме, а један од посетилаца био је и амерички амбасадор у Србији Кристофер Хил.

Он је у изјави за Србија данас најоштрије осудио јучерашњи напад на тзв косовске полиције и изјавили да „нема оправдања“ за такав чин.

- Међутим, сматрамо да на Косову треба много тога да се уради, укључујући одржавање мира и дијалога. Оно што смо до сада урадили није довољно да се суочимо са проблемима. Надам се да ће то интензивирати дискусију о томе шта даље треба да се ради - рекао је за Србију Данас амерички амбасадор.

КИЈЕВ ЈАВЉА: Погинуо је командант руске Црноморске флоте Виктор Соколов

Подсетимо, јуче је дошло до напада на тзв Косовска полиција код села Бањска на северу Косова. Том приликом један припадник полиције је погинуо, а други је рањен. Такође, током потере за нападачима који су се склонили у манастир Бањска, убијена су тројица нападача.

Председник Србије Александар Вучић обележио је тзв премијера Косова Аљбина Куртија као најодговорнијег за најновију ескалацију насиља.

- Моја најважнија порука вечерас онима који мисле да ће извршити највећи притисак да Србија призна независно Косово, не само ја, већ и цео српски народ, ојачао је своје уверење да вам кажем: Никада нећемо признати независно Косово. Можете све да нас побијете, можете да радите шта год хоћете – никада нећемо признати независно Косово, Србија никада неће признати независно Косово, монструозну творевину коју сте направили бомбардовањем Србије, коју сте направили свим могућим лажима. А да ли смо спремни да разговарамо – да ћемо увек причати. Увек. И заборавите на признање Косова, формално и неформално – поручио је председник Србије.

ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Заветници предају захтев о поништавању свих уступака Србије који се тичу Косова и Метохије

Извор: Сд.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА