Најновије

ГРУПА ОСТАВИЛА ВОЗИЛА И ДАЉЕ БЕЖИ ПЕШИЦЕ! Најновије информације о акцији која на Космету и даље траје

Полиција је јуче осумњичене лоцирала већ у 5.20, али пошто се у манастиру налазила група ходочасника, полиција је у континуитету захтевала да се нападачи предају. Тек око 16 часова полиција је успела да обезбеди цивиле и очисти терен, рекао је данас генерални директор косовске полиције Газменд Хоџа.

Заједно са начелником косовског МУП-а, Хоџа је данас присуствовао конференцији за новинаре у полицијском кампу у јужном делу Митровице, где је организована презентација наоружања, муниције и других предмета који су јуче пронађени и одузети у селу Бањска.

Тврди и да је јуче „теоретска група” покушала да искористи групу цивила и ходочасника који су се затекли у манастиру „као таоци”, јер им, додаје, није било дозвољено да оду (из обруча).

СРПСКА ВОЈСКА КРЕНУЛА: Снимљена колона код Рашке (ВИДЕО)

„Приликом увида у фотографски материјал примећено је и неколико цивила, који су покушавали да напусте подручје Бањске, али им то није дозвољено. „Постојала је намера да нападачи искористе цивиле као таоце“, рекао је Хоџа.

Иако су осумњичене рано ујутру лоцирали "специјалним средствима", како каже Хоџа, косовска полиција је око 4 сата после подне успела да обезбеди све цивиле и "очисти подручје".

Иако је похвалио тимове и аналитичаре за „изузетно сјајан посао” када је реч о идентификацији људи који су умешани у инцидент, Хоџа је истакао да то данас не може јавно да изјави.

„Велики број њих је идентификован. Немамо баш тачне податке о идентитету људи који се налазе у Србији, али Србија, тамошња власт, има потпуну контролу. Нико не може да се лечи у болници а да се не зна ко је. Захтеваћемо преко наших званичних канала, у овом случају од Еулекса, да се лица која су умешана у овај инцидент – предају”.

Изузев оних који су већ ухапшени, остали осумњичени у групи, за коју су на основу снимка проценили да има око 30 људи, успели су да побегну пешке из манастирског комплекса, „унутар и око манастирских зидина”.

За собом су, додаје Хоџа, оставили 24 возила, блиндирано возило и два теренска возила - које је полиција потом пронашла и запленила.

Он тврди да је део наоружања које су јуче пронашли слично оном коришћеном током мајског сукоба између Срба и припадника Кфора.

Хоџа је активности припадника косовске полиције у селу Бањска током протеклог дана описао као "највећу и најуспешнију операцију на послератном Косову".

УЖИВО! Пакао на Космету не престаје, ситуација врло напета и на ивици

Извор: Косев.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА