Најновије

За председника Србије америчко наоружавање лажне државе Косово је замајац још јачег ”пријатељства” са САД

Током предизборне кампање, једна од најчешћих тема на скуповима МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА било је неприхватљиво понашање Кристофера Хила, који се у Србији понаша као колонијални управник. Али нам је још мање прихватљиво понашање власти које то дозвољавају. Посао било кога ко претендује да води Србију не може и не сме да буде саучествовање у (ауто)колонизацији земље.

Најновији пример аутоколонијалног понашања председника Србије десио се 11.1.2024. приликом последњег састанка са Хилом. На Хилово обавештење да је амерички Стејт департмент одобрио продају 246 противтенковских ракета ”џавелин” нелегалној ”војсци” лажне државе Косово, председник Србије је реаговао у уобичајено преблагом маниру. Изразио је ”разочарење” новим дрским америчким насртајем на српску државу и државност, и на нову америчку претњу нашој војсци. Међутим, у исто време је наградио САД изјавама о посвећености грађењу још чвршћег ”пријатељства”. Али, пошто ”пријатељство” ипак треба показати у пракси – по обичају једнострано – главни агресори на нашу земљу ће, по најави председника Србије, бити додатно чашћени добијањем нових великих инфраструктурних пројеката у Србији.

Као активном учеснику НАТО агресије на нашу земљу, Кристоферу Хилу никада није требало дати агреман, а да се МИ пита – он би већ био проглашен персоном нон грата, због непрекидног, агресивног мешања у унутрашње ствари Србије. Али на страну Хил – награђивање агресора новим уносним пословима у нашој земљи сматрамо дубоко понижавајућим и недостојним. Једине земље које заслужују да на тај начин буду награђене су земље које не признају лажну државу Косово, а изнад свега оне које нам активно помажу у одбрани нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Што се тиче најновијег потеза САД, једина адекватна реакција била би, осим оштрог дипломатског протеста и смањења нивоа сарадње, хитно тражење седнице Савета безбедности УН због кршења Резолуције 1244 и нове претње миру на овим просторима.

ШАМАР ЗА ВАШИНГТОН! ЕВРОПСКА ЗЕМЉА ОТКАЗАЛА ПОСЛУШНОСТ! ''Нисмо више...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА