Најновије

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ НАОРУЖАВАЊА ТЗВ. КОСОВА: Поменуо резолуцију 1244 али и одговор странцима

"Рушење међународног поретка наоружавањем Приштине има за циљ да се супротно резолуцији 12 44 и повеље УН не само у потпуности са КИМ уклони траг постојања Републике Србије већ и српског народа", изјавио је председник Србије Александар Вучић.

"Резолуција 1244 предвиђа демилитаризацију, а они им направише војску и настављају да праве ту војску, нисмо јаки као Америка, Енглеска, Немачка, Турска, али можемо да укажемо целом свету да на бруталан начин крше међународне јавноправне норме, али то њих не интересује, интересују их само њихови интереси" изјавио је Вучић приликом обиласка дежурног оперативног центра Војнобезбедносне агенције.

Вучић је прецизирао да Приштина има најбрже растући буџет за војску и полицију, које не би смеле да постоје према међународном јавном праву.

" У последње четири године, тај буџет је порастао преко два пута, тзв. косовске снаге безбедности се трансформишу под менторством САД, а треба да достигну број од 5.500 припадника", рекао је Вучић.

"Ми не смемо да се правимо слепи поводом онога што се дешава око нас, а све супротно међународно правним нормама, кршећи Резолуцију 1244 угрожавају регионалу безбедност и стабилност, снаге тзв. ККБ не би смеле да постоје, а имају 223 оклопних возила".

Нагласио је да ми нисмо јаки као Америка, Енглеска, Немачка, Турска, али да можемо да укажемо целом свету да на бруталан начин крше међународне јавноправне норме, додајући да то њих не интересује.

Он је истакао да нема разлога за бригу, јер су наше снаге вишеструко снажније, од свих могућих изазивача.

"Данас сви разумеју зашто је важно да имамо снажну војску, без ње не бисмо могли да постојимо као држава, биће много више улагања од онога што је планирано у буџету", рекао је Вучић.

"За додатно наоружавање ове године највише ће бити издвојено, све треба да стигне до 2026 године, у овом тренутку имамо 186 милиона евра слободних средстава на рачуну Југоимпорт СДПР-а и потрошиће се на куповину оружја и опреме из фабрика наше наменске индустрије", прецизирао је Вучић.

УКРАЈИНА СПРЕМА ДВА ПАКЛЕНА СЦЕНАРИЈА: Русија мора хитно да реагује и спречи ова дешавања

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА