Најновије

ШОКАНТНА ИЗЈАВА АМЕРИЧКОГ КОНГРЕСМЕНА: Сву палестинску децу треба побити

Републиканац Енди Оглс из државе Тенеси је навео да Хамас и Палестинци "20 година нападају Израел и да је време да плате".

"Сву палестинску децу у Појасу Газе треба побити", изјавио је републикански конгресмен Енди Оглс из државе Тенеси, одговарајући на питање пропалестинског активисте о зверствима која израелска војска чини у енклави.

На видео-снимку, снимљеном прошле недеље, који се ових дана појавио и на друштвеним мрежама, види се како активисти питају Оглеса да ли је свестан "геноцида који се тренутно дешава у Палестини" и да ли је позвао на прекид ватре. 

"Видела сам слике уништених дечијих тела. Ту децу бомбардују мојим пореским доларима", рекла је конгресмену једна жена.

А онда је уследио његов запањујући одговор.

"Знате шта? Мислим да бисмо их све требало побити, ако ћете се тако осећате боље. Хамас и Палестинци нападају Израел већ 20 година. Време је да плате", рекао је Оглс.

Ова изјава америчког званичника изазвала је талас негодовања на друштвеним мрежама, па га је тако један од корисника ових платформи, назвао "саучесником у убиству и убиству деце" и позвао на његову смену.

"Драга Америко, када видиш мороне попут Ендија Оглса, знај да он не представља оно што осећају сви из Тенесија. Ово је ужасно и одвратно", твитовао је један Американац.

Други је рекао да званичника "треба осудити због тога што јавно заговара и подстиче геноцид над Палестинцима".

Организација "Сејв д чилдрен" пре два дана је објавила да су од почетка ескалације сукоба "израелске снаге убијале и сакатиле децу у појасу Газе невиђеном брзином и обимом". Убијено је око 12.400 деце, а још хиљаде се воде као нестале. Осим тога, 100 палестинских малишана је убијено на Западној обали.

Организација је у јануару такође  известила  да је у просеку око десеторо деце дневно губило једну или обе ноге у палестинској енклави од почетка офанзиве Израела. Многе од ових ампутација су изведене без анестезије.

ПАЛО ЈОШ ЈЕДНО УКРАЈИНСКО УТВРЂЕЊЕ! Виори се руска застава као знак победе

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА