Најновије

ЂИЛАСУ ПРЕКИПЕЛО: Одговорио амбасадору ЕУ у Србији - ево шта ми очекујемо!

"Демократска Србија очекује од Европске уније да јасно и гласно каже како изгледа Србија данас, да саопшти да су избори у Србији били нефер и непоштени, да се Србија удаљила од Европе и да су српске власти де фацто прекинуле процес придруживања, јер су све ово неспорне чињенице”, изјавио је Драган Ђилас реагујући на изјаву амабасадора ЕУ у Србији Емануела Жиофреа.

Амбасадор Жиофре је изјавио да “очекује да би опозиција требало да преузме своју улогу и функције у новом сазиву парламента, док паралелно благовремена, инклузивна и транспарентна примена препорука ОДИХР-а, пре било којих будућих избора, мора да остане приоритет за Србију“.

“Уважени амбасадоре, опозиција би радо заузела посланичка места која јој вољом грађана припадају, али су их крађом избора отели посланици СНС-а.  Радо бисмо преузели и вођење Београда,  али смо крађом избора спречени у томе. Уз то, Александру Вучићу не пада на памет да примени ниједну суштински битну препоруку ОДИХР-а, нити да призна чињенице наведене у резолуцији Европског парламента. Напротив, он наставља интензивније него пред децембарске изборе да злоупотребљава медије, притиска запослене у државним предузећима и администрацији и довози бираче са југа Србије у Београд”, додао је Ђилас.

“Сви који ћуте о наведеним чињеницама, сви који се праве да не виде доказе о повезаности врха власти са Шарићевом и Беливуковом екипом, сви који наводно не виде степен корупције и криминала у Србији својим поступцима постају саучесници Александра Вучића у уништавању Србије”, навео је председник ССП-а у писаној изјави достављеној медијима.

Прочитајте ОВДЕ шта Вучић каже о превари међународне заједнице у вези чланства Косова у Савету Европе

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА