Најновије

Вучић се састао са листом „Ивица Дачић - премијер Србије“, СПС спреман спреман за сарадњу са СНС-ом

Председник Србије Александар Вучић започео је данашње консултације о кандидату за председника Владе Србије, разговором са представницима листе „Ивица Дачић - премијер Србије“.

Носилац листе „Ивица Дачић - премијер Србије“ Ивица Дачић изјавио је данас да је та листа спремна за наставак сарадње са Српском напредном странком и председником Србије Александром Вучићем, као и да ће у наредним недељама уследити конституисање свих државних органа.

„Ми смо већ више пута говорили, а и данас поновили да смо поносни на све добре резултате које смо заједно остварили од 2012. године и да сматрамо да је за развој и будућност Србије од виталног значаја да сачувамо политичку стабилност јер је то предуслов за одбрану државног националног интереса, али и да остваримо циљеве развоја“, рекао је Дачић после разговора код председника Вучића у оквиру консултација о мандатару за састав нове владе.

Додао је да се у Београду види да ако нема политичке стабилности, много времена ће одлазити на ствари које имају споредан значај.
Дачић је навео да их је председник упознао са актуелном политичком ситуацијом, али и спољнополитичким аспектима, притисцима на Србију, економским питањима и питањима даљег развоја.

„Разговор који потврђује оно што смо претходних месеци говорили, а то је да смо обострано заинтересовани за даљи наставак наше сарадње“, рекао је Дачић.

Након консултација са представницима листе „Ивица Дачић - премијер Србије“ из прес службе је најављено да ће бити одржане и консултације са представницима листе „Александар Вучић - Србија не сме да стане“ у 12.30 часова.

Председник је у суботу, 2. марта саопштио да разговори о кандидату са председника Владе теку и најавио да ће у понедељак, односно данас, разговарати са представницима листе окупљене око СПС и листе „Србија не сме да стане“, као и да очекује да ће га тада обавестити да имају већину и да ће моћи да саопште јавности ко би требало да буде нови мандатар за састав владе.

Вучић је започео консултације о мандатару за састав нове владе у понедељак, 26. фебруара, разговорима са представницима листе „Политичка борба Албанаца се наставља - Шаип Камбери“ и „Руска странка - Слободан Николић“.

Наредног дана, председник је обавио разговоре с представницима листе Савеза војвођанских Мађара, као и с представницима листе „Усаме Зукорлић - Уједињени за правду - Странка правде и помирења - Бошњаци Санџака - Томислав Жигманов - Демократски савез Хрвата у Војводини“.
Вучић је 1. марта имао консултације о кандидату за председника Владе с представницима изборне листе „Ми - глас из народа, проф.др. Бранимир Несторовић“.

Председник предлаже Скупштини кандидата за председника владе пошто саслуша мишљења представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди већину за избор владе.

Након избора одржаних 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло изборни цензус.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА СЕ ПОВЛАЧИ? Још једно мест где ће се виорити рускаа застава

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА