Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ЛУДИ У ПАНИЦИ: Хоће британске авионе на украјинском небу!

У апелу западним савезницима, украјински председник Володимир Зеленски позвао је на снажан став, сличан оном у Израелу и околном региону. Зеленски је, током интервјуа за Fox News, истакнути амерички медиј, изразио свој захтев да британски авиони лете украјинским небом.
Володимир Олександрович Зеленски

Володимир Олександрович Зеленски

Он верује да западне земље треба да пошаљу своје војне авионе како би одржале ваздушни суверенитет Украјине.

Украјински председник сматра да западна авијација треба да појача своје операције у Украјини, одражавајући њихов ниво посвећености као у случају Израела. Једноставним речима, Зеленски жели да авиони организација као што су америчко ваздухопловство и друге западне снаге покажу своју моћ у јачању безбедности украјинског ваздушног простора. „Прави савези су тестирани на терену и време је да Кијев и његови западни савезници то искажу“, инсистирао је Зеленски.

Америчко ваздухопловство одржава значајно присуство у одбрани израелског ваздушног простора. Најчешћи распореди укључују њихову поморску варијанту ловаца F-35 или једнако свестраних F/A-18. Лондон, чврст савезник Вашингтона, такође има ескадриле у региону. Међутим, Краљевско ваздухопловство усмерава своје операције првенствено ка заштити комерцијалних путева у Црвеном мору и извођењу напада авионима Eurofighter Typhoon по циљевима Хута. Међутим, Лондон није сам у овом подухвату – он добија значајну помоћ од америчких авиона.

Прочитајте ОВДЕ више о расулу у редовима украјинске војске

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА