Најновије

Путин: Русија увек мора да буде корак испред непријатеља како би гарантовано победила

Русија увек мора да буде корак испред непријатеља како би гарантовано победила, рекао је руски председник Владимир Путин, отварајући састанак са руководством одбрамбених предузећа.

"Желео бих да истакнем да све време морамо да будемо корак испред непријатеља и тада ће победа бити загарантована", рекао је Путин.

Истакао је да то знају и сами учесници састанка.

"Ваши специјалисти, а и ви сами, увек сте у контакту са нашим момцима који су на линији фронта. Они се боре, не штедећи се и штите интересе Русије", рекао је он.

Према Путиновим речима, "чим смо испред бар пола корака, то је то – ефикасност се повећава вишеструко, једноставно вишеструко".

Већина руских одбрамбених предузећа на време испуњава своје задатке, рекао је руски председник.

"Већина предузећа испуњава задатке на време у вези са државном одбраном и на бројним пољима, чак и пре рока", рекао је Путин.

Он је на отварању састанка рекао да ће "бити речи о низу питања у вези са развојем руског војно-индустријског комплекса, укључујући и напредак у испоруци најпопуларнијег наоружања и опреме".

Председник је истакао да је "важно да се настави се повећањем снабдевања оружаних снага савременим високотехнолошким наоружањем и опремом", додајући да је тај састанак дуго припреман.

Он је објаснио да је реч о беспилотним, авијацијским и земаљским системима, оружју високе прецизности, системима за електронско ратовање и противбатеријским системима.

"Наш обим (производње) се повећао у последњих годину и по до две године, током специјалне војне операције, а бројеви стално расту", навео је Путин.

Према његовим речима, обим производње ракетног и артиљеријског наоружања повећао се више од двадесет два пута, опреме за електронско ратовање и извиђање – петнаест пута, муниције и наоружања – четрнаест пута, возила – седам пута и личне оклопне заштите – шест пута.

Када је реч о опреми за авијацију и беспилотне летелице, обим производње повећан је четири пута, док је за оклопно наоружање увећан скоро 3,5 пута.

"То је добар темпо, велики обим (производње). Желео бих да се захвалим вама и вашим тимовима што се носите са таквим задацима великих размера", рекао је руски председник.

ТЕШКИ УКРАЈИНСКИ ГУБИЦИ: Ослобођено Архангелское, руска артиљерија спаљује НАТО оружје (МАПА)

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА