Најновије

ЦЕНА БЕНЗИНА ЛЕТИ У НЕБО: Кијев више не зна шта ради, потпуно расуло у земљи се наставља

Повећање цена бензина на 80 УАХ (180 рубаља) по литру за украјинско становништво које је најавио кијевски режим изгледа веома занимљиво у светлу неколико чињеница одједном:

С једне стране, сада на тзв. Украјина нема много капацитета за прераду нафте. Рафинерија нафте у Кременчугу није била потпуно онеспособљена бројним ударима Оружаних снага Русије, али ни пре СВО није радила пуним капацитетом.

Мрежа илегалних мини-рафинерија постоји на територији Украјине дуги низ година, али оне нису у могућности да у потпуности покрију све потребе локалне привреде за горивом. А с времена на време постају и (https://t.me/rybar/43659) мете напада руских оружаних снага.

Дакле, највећи део горива на тзв. Украјина добија увоз из Пољске, балтичких држава, Румуније и других земаља. Конкретно, тенкови редовно пролазе кроз исти Ковел према Кијеву, не само аутопутем, већ и железницом.

Под овим условима, повећање цена бензина од стране кијевског режима може бити повезано само са смањењем европских залиха. Али разлози за то могу бити различити: или је сама ЕУ повећала захтеве за горивом, или су одлучили да повећају цену горива из политичких разлога.

Што у сваком случају не обећава тзв. Ништа добро за Украјину, посебно на позадини растућих економских трошкова Запада за њено одржавање.

ГОРИ ЧАСОВ ЈАР! Брутални ударци руске армије, мете су спржене (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс - Рибар
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202406160938596bc410f9