Најновије

ГОРИ СВЕ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Разваљивање украјинске армије се наставља

У најновијем војном сукобу у граду Краснохоривка, артиљерци 238. артиљеријске бригаде остварили су значајан успех уништавањем оклопних возила и контролног центра за беспилотне летелице Оружаних снага Украјине.

Уништавање Контролних Тачака и Опреме

Кубански артиљерци из 238. артиљеријске бригаде користили су вођене ракете Краснопољ за покривање контролних тачака камиказа дронова и хангар са опремом у Краснохоривци. Ватра је изведена из топова 2А65 Мста-Б, остављајући непријатеља без копнених заклона и контроле у ваздуху. Ова акција је значајно допринела успешном напредовању наших трупа, док су оператери 68. армијског корпуса успешно гађали мету.

Разарање Центра за Управљање Беспилотним Летелицама

На другом снимку, 238. артиљеријска бригада је уништила центар за управљање беспилотним летелицама који се налазио у згради у Красногоровки. Циљ је прекривен серијом граната 2А65 „МСТА-Б“, што је резултирало уништењем не само непријатељског људства, већ и опреме за ваздушно извиђање и прилагођавање. Овај пут, прилагођавање ватре извршили су војници 5. бригаде 1. Доњецког армијског корпуса.

Стручњаци истичу да је прецизна артиљеријска подршка кључна за остваривање тактичке предности на бојном пољу. Уништавање контролних тачака и опреме за извиђање значајно смањује способност непријатеља да координира своје снаге и прилагођава своје тактике у реалном времену.

Операције у Краснохоривки су још један показатељ високог нивоа стручности и тактичке прецизности наших војника. Континуирани успех артиљеријских бригада у уништавању непријатељске инфраструктуре и опреме игра кључну улогу у напредовању наших трупа и осигуравању контроле над стратегијски важним подручјима.

Наставак оваквих операција ће без сумње имати дугорочне последице на способност непријатеља да одржи своје позиције и координира одбране активности.

РУСА К'О МРАВА: 50 хиљада руских војника на граници са Харковском области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube