Најновије

НЕ СЛУТИ НА ДОБРО! Израел упутио драматичан позив Палестинцима

Израелска војска позвала је јутрос становнике насеља у централном делу града Рафе на југу Појаса Газе да се евакуишу док наставља операцију против Хамаса у том граду.

Портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ) Авичај Адрае објавио је на платформи X листу нових зона у Рафи из којих треба да се евакуишу Палестинци.
Цивили се позивају да се евакуишу у проширену хуманитарну зону у областима Ал-Мавасија и Кан Јуниса.

Адрае је упозорио Палестинце да се не крец́у ка израелској граници, пренео је Тајмс оф Израел.  Овај потез долази након што је израелски ратни кабинет у четвртак увече изгласао одобрење за "ограничено проширење" војне операције у Рафи.

ИДФ је у понедељак почео евакуацију Палестинаца из источне периферије Рафе, пре него што су израелске снаге ушла у ту област.
Око милион Палестинаца, који су побегли од сукоба у другим деловима енклаве, нашло је уточиште у Рафи.

Више од 150.000 Палестинаца је вец́ напустило град, пренео је Гардијан. Посебан налог за евакуацију издат је за област Џабалије на северу Појаса Газе где је становницима речено да се евакуишу у склоништа западно од града Газе, навео је Адрае.

У Појасу Газе је од почетка копнене операције Израела, а након терористичкон папда Хамаса на кибуце на југу земље, страдало више од 34.262 људи, од којих су 70 одсто жене и малолетници.

У децембру 2023. године, Евро-медитерански монитор за људска права проценио је да су 90 одсто жртава били цивили, док је израелска војска проценилада цивили чине 66 одсто убијених.

ПУТИН ПОСЛАО БРУТАЛНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ! Нуклеарно оружје је спремно: Француска и Британија ће платити цену

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube