Најновије

ВУЛИН ПОРУЧИО ГРЦИМА: "Велику Албанију" могу да зауставе само Срби!

Велику Албанију могу да зауставе само Срби и српски свет, поручио је потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин у реакцији на митинг Едија Раме у Атину, позивајући "драге наше Грке да мисле о томе".
Вулин

Вулин

"Када следећи пут Влада Грчке буде размишљала о признању такозваног Косова, нека се сете како изгледа дочек Едија Раме усред Атине. Оно што Рама није могао да доживи у Тирани доживео је у Атини", нагласио је он.

Вулин је истакао да би "признање такозваног Косова од стране власти Грчке, па и пријем Приштине у Савет Европе би био немерљив допринос Владе Грчке и Доре Бакојани стварању Велике Албаније. Велику Албанију могу да зауставе само Срби и Српски свет, али и Грци. Драги наши Грци, мислите о томе", поручио је потпредседник Владе Републике Србије.

Александар Вулин је реаговао на скуп албанске емиграције одржан у Атини, на коме се обратио премијер Албаније Еди Рама упркос противљењу грчких власти.

Рама је током скупа навео да жели "ново поглавље братства, европског поретка и мира уз напредак са јужним суседом, Грчком", али је скуп изазвао нове тензије у односима двеју земаља, који су затегнути због положаја грчке мањине у Албанији, наводе грчки медији.

Прочитајте ОВДЕ о забрани уласка патријарху Порфирију и владикама на Космет

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА