Најновије

ЕВРОПСКО ЗЛО НЕМА МЕРЕ: Немци "легализовали" педофилију - није више кривично дело, него "прекршај"!

Немачки парламент (Бундестаг) усвојио је предлог за измену Кривичног закона којом се снижавају минималне казне за поседовање материјала са сексуалним злостављањем деце, а поседовање дечје порнографије постаје прекршај, а не кривично дело.
Бундестаг

Бундестаг

"Поседовање и стицање треба да буду кажњиви минималном казном затвора од три месеца, дистрибуција минималном казном од шест месеци затвора. Дела регулисана чланом 184б Кривичног законика се стога класификују као прекршаји, а не као кривична дела", наводи се на сајту Бундестага.

Измену закона подржали су посланици владајућих странки Социјалдемократске партије Немачке, Зелених и Слободне демократске странке, као и посланици Левице. Посланици ЦДУ/ЦСУ били су против, док су посланици АФД били уздржани.

Поседовање материјала за сексуално злостављање деце први пут је класификовано као кривично дело 2021. године након што је федерална министарка правде Кристин Ламбрехт из Социјалдемократске партије (СПД) увела минималну казну од једне године за то дело.

Наводна мотивација за предлог смањења казни јесу родитељи и наставници који нађу дечју порнографију на уређајима своје деце или ученика, а који затим материјал проследе другим родитељима, наставницима и руководству школе како би их обавестили о проблему, као и "малолетних преступника" који такав материјал преузимају не због "сексуалног узбуђења" него због "наивности, радозналости и жеље да импресионирају", наводи се у предлогу закона.

У саопштењу које осуђује смањење казни за поседовање дечје порнографије, ЦДУ/ЦСУ истиче да је требало ограничити примену закона на спорне случајеве, те да је опште смањење казни "погрешно решење". 

"Дистрибуција, поседовање и набавка дечје порнографије у принципу морају остати класификовани као злочини", додаје се у саопштењу.

Председник удружења "Немачка помоћ деци – стално дечје представништво" Рајнер Бекер је истакао да Немачка изменом закона ризикује да прекрши директиву Европске уније која класификује дечју порнографију као тешко кривично.

Проблематичне везе Зелених и педофила

"Шпигл" је у више наврата истицао проблематичне везе педофила са Зеленима, чији су посланици подржали опште смањење казни.

Тако је 2013. немачки лист, позивајући се на документа из архиве странке, писао да су се Зелени током осамдесетих година далеко снажније залагали за педофиле него што се то знало. 

Тих година су Зелени, заједно са савезном владом, финансирали организацију под именом "Федерална радна група за гејеве, педерасте и транссексуалце", а која се, како наводи "Шпигл", отворено залагала за легализацију сексуалних односа са децом и додаје да су памфлети које би ова организација слала у штаб Зелених на себи имали илустрације оскудно одевених или голих дечака.

"Зелени су били једина нада за педофиле у савезној политици. Они су били једина странка која се дугорочно залагала за сексуалне мањине", рекао је бивши члан те групе, Курт Хартман, за немачки лист.

"Шпигл" додаје да се 1983. у часопису "Торзо" посвећеном хомосексуалцима појавио оглас за Зелену партију, који је заговарао легализацију секса са децом под условом да се он упражњава без насиља и злоупотребе.

У мају 2015. године, лидери Зелених Бетина Јараш и Данијел Везнер објавили су извештај о "масовном" сексуалном злостављању деце у круговима Алтернативне листе, претече Зелених, у Берлину током 1980-их и 1990-их година. 

У берлинском огранку странке била су активна најмање три педофила који су у више наврата осуђивани. Они су основали сопствену радну групу под називом "Млади и стари" у оквиру партије и имали простор за "рекреацију" у дистрикту Кројцберг у Берлину. 

Према изјавама сведока, тамо су злостављали бројне дечаке које су раније регрутовали из основних школа, пренео је тада "Тагесшпил".

Прочитајте ОВДЕ о борбама и стању у Харковској области

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА