Најновије

МОСКВА ОТКРИВА НАЈМРАЧНИЈУ НАМЕРУ КИЈЕВА: Украјинска војска то ради намерно, изазивају тоталну ескалацију

У претходном периоду, Украјина је дневно испаљивала у просеку око 300 пројектила на цивиле објекте, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Морамо да констатујемо да су Оружане снаге Украјине (ОСУ) интензивирале намерне нападе на цивилне објекте у руским регионима у близини фронта, написао је на Телеграму Родион Мирошник, специјални изасланик Министарства спољних послова Русије за злочине кијевског режима.

ОСУ свакога дана испаљују више од 300 пројектила на цивилне објекте, а мета напада су места окупљања људи, градски превоз, медицинске установе, инфраструктурни објекти, приватни стамбени објекти и вишеспратнице.

"Протекле недеље од нацистичких гранатирања страдало је 135 цивила: 115 људи је рањено, укључујући седам малолетника, а 20 особа је убијено, међу којима и једно дете. Украјинске оружане снаге су укупно испалиле најмање 2.109 пројектила на цивилне циљеве на руским територијама у непосредној близини фронта", написао је Мирошник. 

Како је навео, при нападима се масовно користило оружје стране производње: "ракете за вишецевне бацаче ракета чешке, турске, америчке производње, муниција која се избацује из дронова коју производе земље ЕУ", док су се за нападе на Крим користиле америчке ракете дугог домета АТАЦМС.

Белгородска област је мета украјинских напада готово сваког сата, истиче Мирошник. Локалне власти су приморане да из одређених места евакуишу становнике у великом броју, подсећају из МСП-а Русије.

РАЗОЧАРАНИ СМО! Огласио се Стејт департмент о терору који Приштина спроводи над српским народом

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА