Најновије

КВИНТУ "ДУША БОЛИ": Ево шта кажу о забрани уласка патријарху на Косово и Метохију!

Група утицајних западних земаља, такозване Квинте и Мисија ЕУ у Приштини, изразили су забринутост због одлуке владе да забрани српском патријарху Порфирију да дође на Косово и Метохију, како би у Пећкој патријаршији са епископима започео редовно заседање Синода СПЦ.
Западњаци...

Западњаци...

Одлука владе је, сматра Квинта, супротна одредбама Ахтисаријевог плана, који јасно дефинише права, привилегије и имунитет за свештенство Српске православне цркве и није у складу са обавезама Косова у дијалогу пред ЕУ.

"Очекујемо од Владе Косова да испуни највише стандарде људских права како у свом законском оквиру тако и у својим поступцима, да делује у интересу свих својих грађана и да подржава своје основне вредности и одговорност за регионалну стабилност. Настављамо да позивамо обе стране да се уздрже од било каквих радњи и реторике које би могле да повећају тензије и доведу до инцидената", наводи се у саопштењу објављеном на налогу немачког амбасадора у Приштини на друштвеној мрежи Икс.

Министарство спољних послова и дијаспоре у Приштини навело је да је одбило захтев патријарха Српске православне цркве Порфирија да посети Пећку патријаршију и да неће допустити посете Косову "све док Србија не престане да крши Бриселски споразум".

Такође, очекују допуштање посета приштинских званичника централној Србији и престанак кампања против Приштине у међународној арени.

“Од Београда се очекује и да престане са говором мржње и претњи Косову и његовим представницима”, објавили су медији на албанском.

Прочитајте ОВДЕ зашто је могуће да коалиција “Бирам борбу!” ипак одустане од избора

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА