Најновије

Курти ће Србима забранити да дишу јер је ваздух српски! Нема будућности за Албанце без Срба на Космету!

Данијела Вујичић, председница Одбора Скупштине за Косово и Метохију и Председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић анализирали су терор режима Аљбина Куртија над Србима с Космета. Они су за Информер ТВ, у емисији "Инфо јутро", говорили о "тихом погрому" нашег народа у јужној покрајини, као и о његовом суживоту са Албанцима.

Одаловић истиче да ће, уколико овако настави, а међународна заједница остане нема на то, Аљбин Курти изазвати озбиљне проблеме у региону.

- Косову није место у Савету Европе. То они добро знају, зна и Стано. Они не могу да прихвате да Србија не уводи санкције Русији, да има сарадњу са Кином, да не признаје Косово и Метохију... Србија није урадила ништа да би они данас радили оно што раде. Напротив, Србија је та која пружа руку и одговорно извршава своје обавезе. Патријарху и владикама није дозвољено да оду у верски објекат зарад верског догађаја. Ненаду Јездићу није дозвољено да одигра културну представу. Они не дају ништа за шта сматрају да им ремети било шта. Курти ће увести ове просторе у озбиљне проблеме буду ли му дозволили да овако настави. Тамо нема простора да се живи овако како Курти хоће. Нема будућности за Албанце без Срба тамо - каже Одаловић.

Вујичић је приметила да Курти Србима на Косову и Метохији још само ваздух није забранио.

- Ја сам лично резервисана када чујем изјаве из Брисела. Свако Куртијево злодело су нека саопштења, а он временом уради оно што је замислио. Да, прекршен је споразум из 2014. године. Укидање права, слободе говора, слободе кретања, слободе писма... Све је то слика живота српског народа на Косову и Метохији. Мислим да ће нам у наредном периоду забранити и да дишемо ваздух јер је српски. Ми говоримо о стању које је било након погрома 2004. Атмосфера је сада још и гора јер је ово тихи погром. Људи су тада отишли из својих кућа и никада се нису вратили јер је међународна заједница окренула главу - навела је Вујичић

ХАОС У КИЈЕВУ! Док народ гине, журка траје до касно ујутру (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА