Најновије

ПУЦАЈУ ПО ШАВОВИМА! Украјинска армија не зна где удара

Украјинске оружане снаге се суочавају са акутним недостатком тешке опреме, што значајно утиче на могућност Кијева да опреми ново мобилисане јединице, преноси Форбс.

Недостатак ове кључне опреме је толико озбиљан да је новоформирана 153. бригада, која је првобитно требала бити механизована формација, заправо постала пешадијска јединица. Овај недостатак илуструје како се планиране механизоване операције претварају у пешадијске мисије, због недостатка возила и друге неопходне опреме.

"Украјинци нису спремни да иду у битку са голф колицима, као што је то био случај са неким руским јединицама, али ако се недостатак возила настави, ситуација би се могла драстично погоршати," истиче Форбс.

Повећање броја копнених снага путем мобилизације може теоретски повећати број бригада Оружаних снага Украјине за око 10%. Међутим, повећање броја војника не прати адекватно повећање механизације. Већина новоформираних бригада су пешадијске, што указује на хронични недостатак тешке опреме.

"Овај недостатак механизације није катастрофалан све док украјинске трупе остају у дефанзивном положају и не морају брзо да напредују под ватром. Међутим, ако икада крену у офанзиву, биће им потребно више возила за нове трупе које мобилишу," закључује Форбс.

НАТО СПРЕМА ТРУПЕ ЗА НАПАД! Алијанса ће почети да "провоцира" Русију, генерал Кривонос открио како!

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА