Најновије

КРЕЋЕ ОПШТИ ХАОС: Коалиција "Бирамо Београд!" тражи одобравање листа или напуштају изборни процес!

Опозиционе странке окупљене око коалиције "Бирамо Београд" одлучила је на данашњем састанаку, који одржан с почетком од 15 сати, да ће, уколико не буду проглашене листе које су оборене у неколико београдских општина напустити изборни процес.
Бирати или не бирати...

Бирати или не бирати...

- Ако се не прогласе листе које су неосновано оборене, коалиција ће напустити изборни процес и кренути у ванинституционалну борбу - наводи извор за портал Нова.рс.

Подсетимо, изборне листе опозиције одбијене су у више београдских општина и у Јагодини, са реалним изгледима да ће се то десити на још неколико места. Главни разлог је то што су се на њима нашла имена људи који су мењали пребивалиште после 3. јула прошле године, а то значи да немају право ни да гласају ни да буду бирани у тој општини.

Листа "Бирамо Нови Београд" најпре је прихваћена, али је након тога поднет приговор против проглашења листе.

Приговор је поднет због тога што су на тој листи кандидати грађани који немају право да бирају и буду бирана за одборнике на територији Градске општине Нови Београд, јер је њихово пребивалиште промењено након 3. јула.

У овом тренутку извесно је да ће из истог разлога бити одбијене још две листе "Бирамо Стари Град" и "Бирамо Врачар".

У Старом граду на листи се нашло шест кандидата који немају на то право јер су мењали пребивалиште после 3. јула, док је у општини Врачар таквих девет.

У општини Вождовац су другачији проблеми с опозиционим листама.

Ту су оборе најјаче опозиционе листе “Бирамо Вождовац” и “Крени-промени”.

"Бирамо Вождовац" је одбијена јер нису испоштована правила о заступљености полова, док је листа "Крени-промени" у овој општини одбачена као неуредна, јер се на прописаном обрасцу не налази име листе.

Током јучерашњег дана одбијена је и опозициона листа у Јагодини "Јагодина заслужује боље". Изборна комисија у Јагодини одбила је листу због тога што је неуредна, односно није поднета на обрасцу који је прописала Градска изборна комисија.

Прочитајте ОВДЕ шта Антонијевић из “Ми – снага народа” каже о бојкоту избора

Извор: Директно.рс / Нова.рс 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА