Најновије

ЈАВИО СЕ БУГАРСКИ ПРЕДСЕДНИК: Украјина нема шансе да победи, неће остати ништа од ње

Председник Бугарске, Румен Радев, изазвао је бурне реакције својим коментарима о текућем сукобу између Украјине и Русије, оцењујући победу Украјине као „немогућу“. У интервјуу за Еурацтив, Радев је изразио дубоку забринутост због дугорочних последица рата и позвао на политичке напоре за мир уместо наставка војних операција.

Демографска и инфраструктурна катастрофа

Радев је нагласио да ће, ако се рат настави, Украјина постати „демографски девастирана земља, са потпуно уништеном инфраструктуром, индустријом и производњом“. Према његовим речима, таква ситуација неће имати само озбиљне последице за Украјину, већ и за целу Европу. Он је упозорио да ће обнову земље морати да плати Европа, што је неизбежно.

Позив на политичке напоре за мир

Председник Радев је јасно ставио до знања да се залаже за политичко решење сукоба, а не за поделу оружја. „Са оружјем, без оружја - идемо до истог резултата. Разлика ће бити хиљаде жртава и разорена држава, за чију обнову ћемо морати да платимо,“ рекао је он.

Опасности од распламсавања страсти

Радев је упозорио на опасност од распламсавања страсти не само између Русије и Украјине, већ и у Европи. Изразио је забринутост због чињенице да ће „гласови мира бити дочекани пуцњавом“. Он је навео и покушај убиства европског премијера од стране радикалног фанатика као пример дубоко укорењене нетрпељивости и мржње према неслагању.

РУСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ГА СНИМИЛЕ НА ЛИЦУ МЕСТА: Од гелера је остао попутно...

Критика политичара и медија

Радев је такође критиковао политичаре, странке и медије који, према његовом мишљењу, сваког ко се залаже за мир приказују као проруски настројеног. Овакво понашање, како је рекао, доводи до негативних последица и додатно продубљује поделе у друштву.

РУСКА АРМИЈА ИДЕ КА ХАРКОВУ: Раде "лустери", народ снима напредак руске офанзиве (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА