Најновије

Руски историчар: У Сребреници није било никаквог геноцида! То је била специјална операција других држава да би некако могли да казне Србе

Запад жели поново да понизи Србе, истакла је руски историчар и академик Јелена Гускова и поновила да у Сребреници није било геноцида и да је важно да српски народ на свим нивоима објасни шта се догодило.

- Генерална скупштина није орган који законодавно одређује нешто. То је више за јавност, а нама је најважније да геноцида није било. Оно што је сада врло важно за српски народ је да објасни шта се догодило, на свим нивоима, научном и државном, у свим органима спољне политике уз подршку Русије, Белорусије, Кине и других земаља - рекла је Гускова за РТ, пренела је Срна.

Сматра да о томе треба да се организује велики научни скуп и истиче да она тачно шта се догодило јер је проучавала то питање.

- У Сребреници није било никаквог геноцида већ је била специјална операција других држава да би некако могли да казне Србе - рекла је Гускова.

Указала је да тада то нису могли, па сада после 20 и више година покушавају да то ураде, а најважније је да понизе и Србију и Републику Српску. Гускова је нагласила да покушај притиска нарочито на Републику Српску, а и на Србију, постоји десетинама година и да Запад никако не може да се избори са српским карактером. Срби су, навела је, за време деведесетих година прошли много понижења и казни, а остали су на своме.

- О вашем карактеру знају и у Европи и у другим земљама. Неће њима то проћи тек тако. Обавезно ћемо се борити за то питање на различитим нивоима - рекла је Гускова.

ДОДИК СА ВУЧИЋЕМ: Анализирали смо ситуацију у вези са резолуцијом о Сребреници

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА