Најновије

ИЗДАЈА ИЛИ НЕШТО ВИШЕ: Супруга Зеленског у Београду, а шта на то кажу из Москве?

Србија наставља да показује целом свету да се држи независног курса и да је спремна да сарађује са свима: Западом, Истоком, Русијом, Украјином, Берлином, Бриселом, оцењује чланица Руске академије наука Јелена Гускова.

Дочеком жене украјинског председника Елене Зеленске у Београду српске власти желе да пошаљу сигнал да се руководство придржава разностране политике, иако ће тај чин изазвати незадовољство у народу, а можда и у Москви, оценила је за РИА Новости Јелена Гускова, члан Руске академије наука из Центра за проучавање савремене кризе на Балкану. 

"Србија наставља да показује целом свету, укључујући и Русији, да се држи независног курса и да је спремна да сарађује са свима: Западом, Истоком, Русијом, Украјином, Берлином, Бриселом", наводи Гускова.

Како је рекла, Београд жели да покаже Западу да је још увек заинтересован за улазак у Европску унију, а ситуација у којој се налази српско руководство је веома тешка пошто се од њега тражи увођење санкција Русији и прекид односа са њом.

Ипак, Гускова упозорава да се посета жене украјинског лидера можда неће допасти Москви, будући да председник Србије Александар Вучић није био у Москви 9. маја на паради поводом Дана победе.

Управо из тога разлога, односно како би се разјаснила позиција Београда поводом ове посете данас се са председницом Народне скупштине Републике Србије Аном Брнабић састаје амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко. У исто време, са шефом украјинске дипломатије Дмитријом Кулебом, који је такође допутовао у Србију, састаје се председник Владе Србије Милош Вучевић.

Гускова, такође, није много оптимистичнија ни поводом реакција српске јавности на посету Елене Зеленске.

"Самој Србији се овај гест неће много допасти, неће помоћи да се смање унутрашње тензије, а то би, наравно, требало добро да разуме и председник земље (Александар Вучић)", истакла је она. 

Подсетимо, жена председника Украјине допутовала је јуче у Београд заједно са Дмитријом Кулебом. Они су обишли српску престоницу у пратњи прве даме Србије Тамаре Вучић и Марка Ђурића, министра спољних послова Србије, а том приликом потписан је споразум о научној, образовној и културној сарадњи између београдског универзитета и Народног универзитета у Кијеву.

ШТА РАДИ ОВО КИЈЕВ? Све пребацују на једну тачку, тенкови по улицама, тотални хаос (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА