Најновије

МЕДВЕДЕВ О НАПАДАЧУ НА ФИЦА: Нека врста обрнутог Гаврила Принципа

Да ли је изненађење што је први пут након деценија у Европи извршен атентат на политичара који је заузео разуман став према Русији? Иначе, Роберт Фицо никако није проруски, већ само прагматичан нерусофоб, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући пуцњаву у којој је рањен премијер Словачке Роберт Фицо.
Медведев

Медведев

"Фицо, са којим комуницирам од 2008. године, није проруски настројен. Он само представља онај део европског естаблишмента који није изгубио везу са реалношћу и не жели да се његови грађани претворе у сиви радиоактивни пепео", написао је Медведев на Телеграму.

Како истиче, управо због свега тога постао је мета, а у Европи има само неколико људи попут њега и сви они морају да воде рачуна о својој безбедности.

"Онај ко је извршио напад је одметник од интелигенције. Нека врста обрнутог Гаврила Принципа. Да, није волео Фица. Али његов поступак је етар нове Европе – моронско-русофобне, вазалско-необуздане и потпуно безглаве", додао је Медведев.

Европа, не желећи да разуме основне ствари, "спремна је да своје грађане баци у ложиште себичне америчке политике".

"Европа подлих дегенерика, неупућених у своју историју. Стога, Макрон, Сунак, Шолц и Фон дер Лајенова можда још не морају да брину о својој кожи. Толико. Роберту Фицу желим да се што пре опорави од тешке повреде!", закључио је Медведев.

Словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави после седнице владе у граду Хандлова, на око 150 километара североистично од Братиславе, преносе словачки медији.

Премијер је превезен у болницу, а нападач је ухапшен.

Како се наводи, Фицо је тренутно у тешком али стабилном стању.

Локални медији преносе да је непознати нападач почео да пуца из гомиле у тренутку када је Фицо после састанка изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Очевици кажу да су се чула три или четири пуцња.

Прочитајте ОВДЕ о новом испаду приштинских власти у вези “нацрта ЗСО”

Извор: РТ Балкан

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА