Најновије

ОРБАН МОЖЕ ДА ПОКВАРИ СВЕ! Европа жури да удари на Путина! Нису ни свесни какве последице их чекају након овог потеза!

Земљама ЕУ биће потребне недеље да договоре нови сет санкција Русији, нарочито јер ова тура први пут укључује и ограничавање увоза руског течног гаса (ЛНГ), кажу ЕУ дипломате.

Дипломате кажу да журе да "испеглају" 14. пакет пре него што Мађарска, која одржава пријатељске везе са Русијом, преузме председавање ЕУ у јулу.
Земље, укључујући Белгију, Немачку и Француску, затражиле су од Европске комисије процену да ли ће забрана претовара ЛНГ-а у европским лукама више погодити руску или европску економију, рекли су неименовани званичници Ројтерсу.

Пакет санкција мора да буде једногласно усвојен, а како време пролази ЕУ понестаје начина да смањи руске приходе и истовремено не пуца себи у ногу.

- Били смо заиста изненађени отпорношћу руске економије, али је она ипак погођена...Русија се претвара у неку врсту ратне економије - рекао је један дипломата.
Кремљ је упозорио да ће се ЕУ санкционисање њихових ЛНГ операција обити о главу европској привреди.

Брисел такође разматра и одвојени пакет санкција Белорусији у покушају да "затвори рупу" у санкцијама Москви, будући да бројна европска роба стиже до Русије преко Минска.

Дипломате за сада не могу да се договоре око такозваног "празног анекса" који би дозволио привремени извоз белоруског ђубрива у треће земље ако цене скоче као 2022.

ПУТИН СПРЕМАН ДА ЗАМРЗНЕ РАТ У УКРАЈИНИ? Спреман и да се бори ако Кијев и Запад не одговоре

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА